Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zitten op ons tandvlees”

-

Gembo ging afgelopen weekend verrassend met 8583 onderuit bij Antwerp Giants Two en lost daardoor de rol met leider Oxaco en het tweede geklasseer­de Waregem. “We zitten op ons tandvlees”, zegt coach Glenn De Boeck.

Gembo liet in de derby tegen Antwerp Giants Two de kans liggen om zich naast Waregem, dat de topper op Oxaco verloor, opnieuw op de tweede plaats te nestelen. Door het verlies krijgt de club uit Borgerhout op de derde plaats het gezelschap van Spirou Charleroi B en telt het nog maar één gewonnen wedstrijd meer dan Ieper. Gembo kreeg in Merksem nochtans de kansen om te winnen.

“In een spannende partij liepen we in het laatste kwart tien punten uit, maar we vergaten het af te maken”, sakkert Glenn De Boeck. De coach van Gembo zag zijn ploeg in de slotminute­n onderuit gaan. “Het was knap van Giants Two dat ze in de winst bleven geloven. Of dit voor ons een gemiste kans is? Als je met een ervaren ploeg tegen jonge gasten zo’n bonus weggeeft, mag je inderdaad van een gemiste kans spreken.”

Glenn De Boeck geeft toe dat zijn team momenteel niet lekker draait.

“We zitten op ons tandvlees. Het is een pijnlijke, maar eerlijke vaststelli­ng. We snakken naar de kerstvakan­tie. Voor het zover is, moeten we nog tweemaal het parket op voor twee zware opdrachten. Zondag trekken we naar het tweede geklasseer­de Waregem en de laatste opdracht van 2017 brengt een thuiswedst­rijd en een nieuwe derby tegen leider Oxaco. Nog eventjes doorbijten is de boodschap. Ik hoop dat we dit kalenderja­ar nog in de winningmoo­d geraken”, besluit Glenn De Boeck.

(cpm)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium