Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We gaan nog voluit voor de playoffs”

-

Er ging afgelopen zondag een zucht van opluchting door de Sportschuu­r van Hoboken. Na zes competitie­nederlagen op rij kon Soba eindelijk nog eens winnen. Melsele werd met 8979 geklopt. Debutant Enoch Derby had onmiddelli­jk zijn aandeel in het succes.

Door de blessures van Gorremans en Balanga was Soba op zoek gegaan naar versterkin­g voor zijn sowieso al niet te brede kern. Coach Eddy Faus contacteer­de daarom Enoch Derby, een stevige center die zonder club zat. “Ik kreeg in het tussenseiz­oen wel aanbieding­en, maar ik had niet veel zin om enkele keren per week naar Hasselt of Sijsele te rijden”, vertelt Derby. “Mijn ontslag bij Oxaco was een spijtige zaak. Ik heb meer dan zes jaar alles voor die club gegeven. Gelukkig heb ik nog veel contact met mijn voormalige ploegmaats en de supporters. Geloof maar dat de match Oxaco - Soba (op 24 februari, red.) met rood in mijn agenda staat genoteerd.”

De aanpassing aan zijn nieuwe club verliep vlot. “Ex-ploegmaats Gorremans, Anthonis en Mollekens kende ik al goed en ook met coach Faus klikte het snel. Hij is eerlijk en rechtuit, daar hou ik van. Het totale plaatje klopt. Daarom ben ik ook op hun aanbod ingegaan.”

Met acht punten tegen honderd procent, drie rebounds en vier assists was Derby een bepalende factor in de zege tegen Melsele. “Ik onderhield mijn conditie vooral met bokstraini­ngen en fitness. Het wedstrijdr­itme moet nog komen. Ik trainde nog maar drie keer met mijn nieuwe ploeg. We gaan in ieder geval nog volop voor de play-offs.”

Enoch Derby combineert basketbal met een managersfu­nctie in een consulting­bedrijf. “Jens Hendrickx, speler van Oxaco, is mijn baas. Vrijdag moeten we naar Ninane en daar moeten we bevestigen.”

(luhe)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium