Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We beleven een echt boerenjaar”

Coach Yves Van Heurck bewierookt zijn spelers

-

City Pirates doet het uitstekend. De Merksemnar­en wonnen zondag in Duffel met het kleinste verschil (01), goed voor een negen op negen. Wat meer is, de ploeg is in principe gered. "De spelers hebben voor een ommekeer gezorgd”, zegt coach Yves Van Heurck.

“Onze zege in Duffel was dik verdiend”, aldus Van Heurck. “We waren de beste ploeg en kregen behoorlijk wat kansen. En niet enkel op de counter, zoals werd beweerd. We zijn steeds volwassene­r aan het voetballen, met veel discipline en we houden het achteraan goed gesloten. Ik denk dat we gered zijn. Het zou al erg fout moeten lopen als dat niet zo zou zijn.”

City Pirates mag zelfs naar boven beginnen kijken. “We blijven ons ding doen. Of we aan de eindronde of promotie denken? Dan moeten we de licentie behalen, hé. Het is niet simpel wat de bond allemaal oplegt. De club moet beslissen of ze aan de voorwaarde­n voor de eerste amateurkla­sse wil voldoen. Ik weet dat onze voorzitter Michel Pradolini wel oren heeft naar meer als die kans zich zou voordoen. Maar goed, ik kijk naar dit seizoen en stel vast dat we een echt boerenjaar beleven. Nog beter dan het vorige, toen we promoveerd­en. We verloren nog maar één keer in de terugronde. Tegen Thes Sport dan nog, allicht de toekomstig­e kampioen. Dat mijn inbreng in het succes groot is? Dat hoor ik niet graag, zeker omdat we als staf een hecht geheel vormen. Ik plaats me niet boven de anderen. Bovendien staan de spelers conditione­el erg sterk. Het is de ploeg die telt, dat is voor mij primordiaa­l.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium