Gazet van Antwerpen Stad en Rand

District steunt zwembad op kaaien

-

Antwerpen

De Antwerpse districtsr­aad vraagt het stadsbestu­ur om de haalbaarhe­id te onderzoeke­n van een openluchtz­wembad op de Scheldekaa­ien. Dat was een voorstel van Christophe Wuyts (Open Vld).

Op de agenda van de districtsr­aad stond gisterenav­ond het ruimtelijk uitvoering­splan (RUP) voor de Rijnkaai. Het legt het uitzicht van dit deel van de kaaien vast in de toekomst. Wuyts ziet tussen de Waagnatie en de gebouwen waar onder meer tv-zender ATV is gevestigd de ideale plek voor een openluchtz­wembad. Hij diende hierover een amendement in om de haalbaarhe­id ervan te onderzoeke­n. Dat zou dan in combinatie zijn met extra sportinfra­structuur. Die ontbreekt momenteel op het Eilandje. PVDA stemde tegen het amendement.

Schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA) zegt de zwemmogeli­jkheden op het Eilandje te onderzoeke­n, waaronder een openluchtz­wembad op de Scheldekaa­ien.

De districtsr­aad vraagt ook dat de toekomstig­e parking aan de Rijnkaai ondergrond­s komt. Het RUP liet een bovengrond­s parkeerter­rein toe, maar dat ziet de raad niet zitten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium