Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bobby: bruin café in ’t Groen Kwartier

Nieuwe vintage bar in hippe buurt

- (daca)

Antwerpen telde vroeger een café op elke straathoek. Het waren gezellige haltes onder het straatnaam­bord. Gisteren kwam die traditie op één hoek weer tot leven. Het kruispunt van de Isabellale­i met de Lamorinièr­estraat heet voortaan café Bobby.

De buurt van het Antwerpse Groen Kwartier is hip en trendy. U vindt er restaurant­s en koffiehuiz­en, een bierwalhal­la en Bar Vert. Enkel een gewoon café, bruin maar smaakvol en klassiek als vin- tage, ontbrak nog. Met de komst van Bobby in de wijk, is die cirkel eindelijk rond. Céline De Cock en Charlotte van Renterghem, twee Antwerpse twintigers,zijn de uitbaters van het nieuwe café.

“Al sinds vorig jaar koesteren we het idee om een eigen zaak op te starten”, vertellen ze. “We droomden ervan om een echt café te beginnen, een gezellige kroeg zoals ze vroeger bestonden, maar dan in een nieuw kleedje gestoken. De juiste buurt vinden was niet evident. We fietsten en liepen de ganse stad door tot we uiteindeli­jk dit hoekhuis vonden. Het heeft de vorm van een groot stuk taart, met ramen en licht langs alle kanten, pal op de hoek van de Isabellale­i en de Lamorinièr­estraat. We wisten meteen: dit is de locatie waarvan we droomden. Onze volgende vraag was hoe je zo’n huis ook het interieur geeft dat het verdient? Dus zijn we tot in Nederland retro meubels, tafels, stoelen en lampen gaan zoeken, in tweedehand­swinkels en op rommelmark­ten. Tot ons nieuw café een vintage look

kreeg, bruin en toch hip.”

“Al wat ons restte was een naam voor ons café te bedenken. Hier, in het Groen Kwartier, klinken de horecazake­n welluidend en hip: Caffénatio­n, Racine, Speciale Belge, Standard… Wat wij zochten was een naam die op zijn eigen, alledaagse manier toch bijzonder klonk en die makkelijk te onthouden was. En zo werd Bobby geboren. Ons café richt zich in de eerste plaats op buurtbewon­ers, maar iedereen, jong en ouder, is van harte welkom. Onze kaart biedt vijf bieren van de tap, diverse wijnen, en een resem warme en koude snacks. Van woensdag tot en met zondag zijn we telkens open vanaf 12u. Bedoeling is ook dat er deze zomer een buitenterr­as langs beide kanten geplaatst wordt.”

Café Bobby, Isalbellal­ei 161, Antwerpen, wo-zo vanaf 12u www.facebook.com/bobby.antwerpen

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Céline en Charlotte in café Bobby.
FOTO JAN VAN DER PERRE Céline en Charlotte in café Bobby.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium