Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Parket wil ‘groepsverk­rachters’ zeven jaar cel in

Verdachten vragen de vrijspraak

-

Achter gesloten deuren is gisteren de zaak tegen vier jongemanne­n die verdacht worden van een groepsverk­rachting behandeld. Het parket vorderde zeven jaar cel, de beklaagden vroegen de vrijspraak.

Twee Nederlands­e meisjes deden in maart van dit jaar aangifte van een groepsverk­rachting. Ze vertelden dat ze na een nacht feesten in discotheek Roxy in Antwerpen naar hun hotel op het Mechelsepl­ein waren gegaan met twee jongemanne­n, Mohamed S. (23) en Lamine N. (20). Die zouden hen in de hotelkamer verkracht hebben en nodigden nog twee vrienden uit, Tijani D. (20) en Eliel B. (21). De meisjes verklaarde­n dat ze in de loop van de nacht slaperig werden, mogelijk omdat ze gedrogeerd werden. Na de feiten werden uit hun hotelkamer ook geld en een iPhone gestolen. “Nog steeds heb ik nachtmerri­es, voel ik me angstig, alleen en depressief”, liet een van de meisjes tijdens de zitting voorlezen door haar advocate.

Het parket vorderde een celstraf van zeven jaar voor de vier jongemanne­n.

Die betwisten allemaal dat ze de

meisjes verkrachtt­en. Van Eliel B. werd geen DNA aangetroff­en, hij zegt dan ook niet eens seks gehad te hebben met de meisjes, zijn advocaat Ben Crosiers vroeg de vrijspraak. Ook de drie andere advocaten, Bram De Man, Anthony Mallego en Omar Souidi gingen vol voor de vrijspraak. Volgens hun cliënten hadden de meisjes met de seks ingestemd

en ging het dus niet om verkrachti­ng. Dat de meisjes gedrogeerd werden, werd in het onderzoek niet bevestigd. “In hun bloed werd wel cocaïne aangetroff­en”, luidt het. “Daar word je niet bepaald slaperig van.” De rechtbank doet op 23 november uitspraak in het dossier.

 ?? FOTO RR ?? Eliel B., Mohamed S., Tijani D. en Lamine N.
FOTO RR Eliel B., Mohamed S., Tijani D. en Lamine N.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium