Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Taalfoutje­s? Het is de spontanite­it die telt”

- JAN BRYS

Wie al eens met de wagen aan het kruispunt Kalmthouts­esteenwegK­apelsestra­at passeert, heeft wellicht de muurschild­ering van kunstenaar Peter Quirijnen aan het tankstatio­n zien groeien. Het werk is opgevat als een deel van een stripverha­al.

Voor de intussen beschilder­de muur hing vroeger een spandoek in een ijzeren frame. “Dat was echt lelijk”, vindt Quirijnen.

“Ik kwam hier toevallig vragen of Mark Van Saet, de uitbater, soms geen tweedehand­swagen voor mij had. De man begon te zoeken en even later meldde hij me dat hij er drie had gevonden die aan mijn verwachtin­gen voldeden. Ik stelde hem van mijn kant voor om deze muur te beschilder­en. Mark gaf me daarvoor carte blanche.”

De kunstenaar bedacht een kabouterfi­guurtje dat het verhaal vertelt. “Ik heb snel een ontwerp in houtskool gemaakt. Het is alle- maal heel spontaan gebeurd, dat vind ik belangrijk. Er staan misschien wel wat taalfoutje­s in de tekst en ook de schilderin­gen kloppen misschien niet allemaal. Maar het gaat mij om de spontanite­it”, gaat Peter verder. “In steden zoals New York en Parijs zie je deze kunstvorm steeds vaker terugkomen. Ik hoop dat de passanten het leuk vinden. Ik heb intussen toch al heel wat opgestoken duimen gezien.”

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Peter Quirijnen en Mark Van Saet bij de muurschild­ering.
FOTO JAN BRYS Peter Quirijnen en Mark Van Saet bij de muurschild­ering.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium