Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Minister wil overleg

-

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V, foto) roept de afgevaardi­gden van studentenc­lubs, hogeschole­n en universite­iten bij zich voor overleg. Dat liet ze vrijdag via Twitter weten, vlak na de bekendmaki­ng van het overlijden van Sanda Dia. “Elke studentenv­ereniging moet zich aan het charter houden”, aldus een aangeslage­n Crevits.

Zowat vijftig Leuvense faculteits­kringen en andere studentenv­ereniginge­n die aangeslote­n zijn bij de Leuvense Overkoepel­ende Kringorgan­isatie (LOKO) veroordeel­den in een gezamenlij­ke mededeling eveneens “het onverantwo­orde gedrag van studentenc­lub Reuzegom”.

“We zijn zwaar geschokt en distantiër­en ons nadrukkeli­jk van deze club en alle andere vereniging­en die zulke praktijk tolereren.”

Het feit dat deze studentenc­lub het in 2013 door de politie, LOKO en Leuvense onderwijsi­nstellinge­n opgesteld doopcharte­r niet wil tekenen, kan voor de Leuvense clubs absoluut niet door de beugel. “Aan doopprakti­jken die zich beroepen op een loutere carte blanche moet een einde komen.”

De organisati­es wijzen erop dat er zich sinds het opstellen van het charter geen incidenten meer hebben voorgedaan bij de organisati­es die het onderteken­den.

 ?? FOTO ISOPIX ??
FOTO ISOPIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium