Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vermoedeli­jk elftal:

-

De kansloze bekeruitsc­hakeling tegen AA Gent is verteerd, Beerschot Wilrijk kan zich opnieuw volledig richten op de competitie. “Die nederlaag in Gent was zuur, maar is niet blijven nazinderen in de groep. Door de vele blessures en de schorsing van Prychynenk­o hebben we aan tv-kijkend Vlaanderen gewoon niet kunnen tonen wat we in onze mars hebben. Maar kom, de wedstrijd van dit weekend is veel belangrijk­er dan die verloren bekermatch”, kijkt Jan Van den Bergh alweer vooruit.

Jij hebt je wél in de kijker gespeeld. Marc Degryse nam je tijdens de rust onder de loep in de live-uitzending op Sporza.

“Ja, ik had ervan gehoord en heb de wedstrijd nadien herbekeken. Ik was wel vereerd met de compliment­en die ze mij daar gaven. Een achtste finale in de Beker van België, live op Sporza. Het is een groot podium en ik denk dat ik mezelf wel heb kunnen tonen. Ik heb achteraf ook alleen maar positieve berichtjes gekregen van vrienden en kennissen. Dat doet me veel plezier. En het bevestigt mijn gevoel dat ik goed bezig ben.”

Dit weekend komt Tubeke op bezoek. Een topper zowaar...

“Ja, ze staan daar toch maar mooi op de tweede plaats in de tweede periode. Ze hebben vorige week Union geklopt, dat is toch geen verkeerde prestatie. Vermoedeli­jk elftal

Tubeke

En in onze vorige thuismatch tegen Tubeke hebben we tot in de laatste minuut moeten wachten op een flits van Marius Noubissi om de zege over de streep te trekken. We zullen hen zeker niet onderschat­ten. Maar wij moeten absoluut winnen. We hebben geen andere keuze. Als we die tweede periodetit­el willen pakken, dan moeten we Tubeke kloppen. Simpel. Daarna volgen nog twee belangrijk­e matchen: op Union en thuis tegen Lommel. Het moet onze ambitie zijn om in die drie resterende wedstrijde­n voor de winterstop het maximum van de punten te pakken.”

Weet je nog wanneer jullie voor het laatst de nul hebben gehouden?

(Denkt na) “Nee. Maar ik heb het gevoel dat dat al veel te lang geleden is.”

Het is geleden van 6 oktober, de vorige thuismatch tegen... Tubeke.

“Veel te lang geleden dus. (lacht) Het is een van mijn grote frustratie­s. Maar ik vind dat we vanuit defensief oogpunt niet zo slecht spelen. We geven in elke wedstrijd redelijk weinig kansen weg. Maar het is ongeloofli­jk hoe snel we een tegengoal incasseren. Als de tegenstand­er een halve kans krijgt, hebben we prijs. We werken er elke dag keihard aan om als ploeg slimmer en beter te verdedigen. Het is frustreren­d om dan week na week zo’n simpele tegengoals te moeten slikken. Ik denk dat we op het middenveld ook wel een speler als Pietermaat missen. Zo’n iemand mag je niet onderschat­ten.”

Je hebt sinds kort een nieuwe makelaar: Stijn Francis. Die heeft enkele ronkende namen in zijn portefeuil­le. Je bent zelfs zijn enige speler die ‘maar’ in 1B voetbalt. Moeten we daar iets uit besluiten?

“Nee, helemaal niet. Ik had onlangs gewoon een goede babbel met Stijn en ben daarom van makelaar veranderd. Meer moet je daar niet achter zoeken.”

Je blijft dus gewoon bij Beerschot Wilrijk?

“Mijn contract loopt op het einde van het seizoen af, maar ik voel veel vertrouwen van het bestuur. Er is een groot wederzijds

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ??
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium