Gazet van Antwerpen Stad en Rand

LEUVEN:

- PATRICK CEULEMANS

Dat heet dan niet klaar zijn. Telenet Giants Antwerp ging in de Leuvense Sportoase met de billen bloot. Donderdag moeten de Sinjoren in de terugwedst­rijd in de Lotto Arena vol aan de bak en met minstens 11 punten winnen om zich alsnog te kwalificer­en voor de halve finales. “Geen energie en mentaal niet klaar”, zuchtte coach Roel Moors. “Gelukkig verliezen we maar met tien punten. Het hadden er meer kunnen zijn.”

Geen Hans Vanwijn (scheenbeen) in de Leuvense Sportoase. “Volgende week dinsdag in het Champions League treffen tegen het Litouwse Lietkebali­s maak ik mijn comeback”, zei de Limburger. Op Thomas Akyazili (gebroken pink) is het nog anderhalve week wachten. De Giants

Limburg United Brussels

LIMBURG UNITED: BRUSSELS:

79

69 recupereer­den wel Yoeri Schoepen, maar dat de Antwerpse selectie op dit ogenblik flinterdun is, is duidelijk.

6 op 27 driepunter­s en dertien gemiste vrijworpen (17 op 30), dat waren de verschrikk­elijke aanvallend­e cijfers van Telenet Giants Antwerp.

“Zoveel gemiste vrijworpen (Jae’sean Tate vier op tien, red.)”, knarsetand­de Roel Moors. “Dat zijn open shots hé! Ook open driepuntpo­gingen (onder meer Tyler Kalinoski nul op zes en Paris Lee één op zeven, red.) laten we liggen. Dat zegt veel over onze prestatie. We gingen ook nog eens slecht om met de arbitrage. Die was slecht voor beide teams en dat mag dus geen excuus zijn. Mentaal niet klaar, weinig energie en dan krijg je slaag tegen een Leuven dat klaar was. Het enige positieve is dat we met slechts tien punten verliezen. Het hadden er meer kunnen zijn. Dit blijft

80

93

Okapi Aalstar Oostende

OKAPI AALSTAR: OOSTENDE: wel een gevaarlijk­e uitslag. In de Beker van België tien punten achterstan­d ophalen tegen een sterk verdedigen­d Leuven zal een helse klus worden.”

“Ik had iedereen gewaarschu­wd dat we een scherp Leuven mochten verwachten. We waren mentaal niet klaar en holden een hele wedstrijd achter de feiten aan. We kwamen een paar keer opzetten, maar hervielen dan in dezelfde fouten en Leuven profiteerd­e daar van. Een verdiende zege van Leuvenen van collega Eddy Casteels.”

“Ik heb niet veel toe te voegen aan de analyse van coach Roel Moors”, vulde Leuvencoac­h Eddy Casteels aan. “De Giants missen inderdaad enorm veel vrijworpen en driepunter­s. Dat zal volgende week in de return niet gebeuren. Ik verwacht een sterk Telenet Giants Antwerp, dat voor eigen publiek met een revanche zal willen uitpakken.”

80

83

Charleroi Bergen De Leuvenaars misten de nieuwe Amerikaan Hugh Robertson, die nog niet speelgerec­htigd was.

Kingsley ten vroegste half februari

Slecht nieuws kwam er ook van Moses Kingsley. Een nieuwe scan aan de gehavende rug maakte duidelijk dat de Nigeriaans­e center niet begin januari, maar ten vroegste half februari zijn comeback kan maken. “Met onze drukke kalender, met ook nog wedstrijde­n in de Champions League, is dat een domper”, aldus sportief manager Leo De Rycke. “Of we een tijdelijke vervanging aantrekken, wordt de volgende dagen onderzocht.” TELENET GIANTS ANTWERP:

CHARLEROI: Hunt 12, Mobley 22, Hammonds 17, Libert 0, Hervelle 12, Ford 16, Linhart 0, Marchant 0, Sorokas 3. BERGEN: Smith 10, Jones 12, Cage 7, Lasisi 7, Nikolic 8, Mortant 0, Giancateri­no 0, Upshur 17, Chrabaczs 6.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium