Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Derwael valt opnieuw in de prijzen

-

En weer mag Nina Derwael een trofee toevoegen aan haar verzamelin­g. Na de Nationale Trofee voor Sportverdi­enste en het Vlaams Sportjuwee­l ontving de 18-jarige Limburgse wereldkamp­ioene aan de brug met ongelijke leggers gisteren de Vlaamse Reus, een trofee waarmee de Vlaamse Bond van Sportjourn­alisten (VBS) de Vlaamse sporter van het voorbije jaar bekroont.

Nina Derwael werd voor het tweede opeenvolge­nde jaar tot laureate uitgeroepe­n. De 18-jarige turnster kreeg 912 punten achter haar naam. Ze haalt het met ruime voorsprong voor langeafsta­ndsloper Koen Naert (368 ptn) en basketbals­ter Emma Meesseman (154 ptn). Zeilster Emma Plasschaer­t

(140 ptn) en schaatser Bart Swings

(120 ptn) vervolledi­gen de top vijf. Derwael vertoefde gisteren op een turngala in Italië en kon de trofee, een uniek beeldhouww­erk van Willem Vermandere, dus niet zelf in ontvangst nemen. De honneurs werden waargenome­n door haar vader Nico en haar broertje Keony.

 ?? FOTO BART VANDENBROU­CKE ?? Vader Nico en broertje Keony nemen de Vlaamse Reus in ontvangst. Vorig jaar kon Nina Derwael zelf de honneurs waarnemen.
FOTO BART VANDENBROU­CKE Vader Nico en broertje Keony nemen de Vlaamse Reus in ontvangst. Vorig jaar kon Nina Derwael zelf de honneurs waarnemen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium