Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik mag het hoofd niet laten hangen”

-

Geen Wietse Bosmans aan de start vandaag in Essen. De exKalmthou­tenaar kreeg onlangs te horen dat zijn contract bij zijn huidige ploeg niet wordt verlengd. Omdat hij al een tijdje met fysieke problemen kampt, heeft hij noodgedwon­gen besloten rust in te lassen.

“Uiteraard wist ik dat mijn contract afliep en dat het nodig was om prestaties neer te zetten om mijn contract te verlengen”, begint Bosmans. “Ik heb ook hard getraind om conditione­el op niveau te raken. Wellicht te hard, want bij medische testen werd vastgestel­d dat ik behoorlijk overtraind was. Dat zal ook de oorzaak zijn geweest dat ik geen poot aan de grond kreeg tijdens wedstrijde­n. Dan raak je in een vicieuze cirkel. Ik had al langer aangevoeld dat ik beter wat rust zou nemen, maar tegelijk besefte ik dat ik me dat niet kon permittere­n met het oog op die contractve­rlenging. Je blijft dus maar aanmoddere­n. Bovendien voelde ik me verplicht om de wedstrijdc­ontracten die ik afsloot na te leven. In plaats van vorderinge­n te maken, boerde ik alsmaar verder achteruit. Om uiteindeli­jk te horen dat al mijn moeite tevergeefs was geweest want dat mijn contract op 31 december 2018 definitief afliep.”

“Dat was niet prettig om horen, maar ik heb al wel wat watertjes doorzwomme­n op dat vlak. Een motorongel­uk, de ziekte van Lyme die mijn lichaam twee jaar lang teisterde en zo had ik nog wel wat tegenslage­n. Ik mag het hoofd niet laten hangen. Uiteindeli­jk werd ik vorige zomer met de mountainbi­ke nog nationaal marathonka­mpioen. Dat lukt niet als je geen inhoud hebt. Vorig jaar heeft het ook lang geduurd voor ik helemaal in mijn ritme kwam. Ik werd toen onder meer negende op het BK, won in Zonnebeke en haalde de top tien in de Superprest­igewedstri­jd Hoogstrate­n.”

“Het beste wat ik nu kan doen, is rust nemen, maar wel bezig blijven. Zeker niet met hard trainingsl­abeur maar met een verstandig­e opbouw. Dat is de enige manier om hopelijk opnieuw op dreef te geraken. Ondertusse­n blijf ik rekenen op een in nieuw contract bij een andere ploeg. Het is jammer voor mijn supporters dat ik in Essen aan mij voorbij moet laten gaan, maar ze hebben er evenmin iets aan dat ze me zien meerijden om de hoop te vergroten. Hopelijk kan ik dat later eens goedmaken.”

 ?? FOTO NBEN ?? Wietse Bosmans: “Ondertusse­n blijf ik rekenen op een nieuw contract bij een andere ploeg.”
FOTO NBEN Wietse Bosmans: “Ondertusse­n blijf ik rekenen op een nieuw contract bij een andere ploeg.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium