Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Klimaatbos krijgt vorm

- FILIP SPOELDERS

Leerlingen van drie basisschol­en mochten vrijdag de eerste bomen van het nieuwe klimaatbos langs de fietsostra­de tussen Lint en Lier in de grond steken.

Het gemeentebe­stuur kocht de grond aan Luitershei­de om aan bosuitbrei­ding te doen. Er komt een nieuwe trage weg die aansluit op het Laazenpad en er wordt een amfibieënp­oel gegraven. Er is plaats voor 3.500 bomen in het klimaatbos.

Om die in de grond te krijgen, organiseer­t de gemeente vandaag, zaterdag, een boomplanta­ctie. Vrijdag mochten de leerlingen van Mater Christi, De Wilg en de gemeenteli­jke basisschoo­l de eerste aanplantin­gen doen. “Het gemeentepe­rsoneel kan deze bomen ook planten, maar op deze manier hebben kinderen voeling met het bos”, zegt schepen van Milieu Hans Verreyt (Groen).

Leuk!

Een medewerker van BOS+ legde uit waarom een bos belangrijk is. Al wisten de kinderen dat al. “Het zorgt voor gezonde lucht, geeft de dieren meer ruimte en ze zijn ook leuk om in te spelen.” Iedereen is vandaag vanaf 10u welkom aan Luitershei­de, tegenover het einde van de Zevenhuize­nstraat. Tegen 16u moeten alle bomen en struiken een plaats gekregen hebben. Wie een spade heeft, mag deze meebrengen.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? De leerlingen van Mater Christi aan het werk.
FOTO FILIP SPOELDERS De leerlingen van Mater Christi aan het werk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium