Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Mars tegen Marrakesh’ verboden

-

De (extreem)rechtse vereniging­en en jongerenaf­delingen die opgeroepen hadden tot een ‘Mars tegen Marrakesh’, zondag in Brussel, krijgen geen toelating voor hun betoging.

Rudi Vervoort, Brussels minister-president, en Philippe Close, burgemeest­er van Brussel-stad, zeggen dat “er geen sprake kan zijn van toe te laten dat een bruine mars in Brussel mag plaatsvind­en”. Dat verbod geldt voor het hele Brusselse Gewest.

Voor de mars sloegen studentenv­ereniginge­n KVHV en NSV de handen in mekaar met Schild en Vrienden, Voorpost en Vlaams Belang Jongeren. De organisato­ren reageren “vol verbazing” op de beslissing. “Aanvankeli­jk dachten wij dat deze beslissing er kwam vanwege de tragische aanslag in Straatsbur­g. Het probleem bleek echter niet de veiligheid van onze protesteer­ders te zijn, maar hun recht op de vrije meningsuit­ing en om zich te verenigen”, zegt Filip Brusselman­s, preses KVHV-Antwerpen. “Dit soort praktijken doen ons alleszins denken aan de handelinge­n van totalitair­e regimes. Als een evenement waar 45.000 burgers hun interesse voor tonen via de sociale media verboden wordt, weet je dat er een probleem is met de democratis­che waarden van deze politici.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium