Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Al vier keer gedoopt: “Gejankt alsof mijn leven ervan afhing”

DE STUDENTEN

-

Malika Kuchkarova

(24) is studente orthopedag­ogie aan de AP Hogeschool en heeft al vier dopen op haar palmares staan. “Twee daarvan waren gewone bierdopen bij de Antwerpse studentenc­lubs Rodenbach en Fenrir. Die waren vrij onschuldig. Een bierdoop is in feite niets meer dan een cantus waar je moet zingen en drinken. Na die cantus krijg je een lintje en ben je klaar. De twee andere dopen vonden plaats bij Flamingo’s en Dyonisos. Die waren van een ander kaliber. Van de Flamingo’s moest ik schachtenp­ap eten, een mix van ranzige ingredient­en zoals natte hondenbrok­ken, pickles of champignon­s uit blik. Het strafste dat ik heb moeten doen, is kruipen in een visput terwijl ik een ziekelijk zware fobie heb voor vissen. Ik heb gejankt alsof mijn leven ervan afhing.”

Toch heeft Malika, die zelf schachtenm­eester geweest is, nog geen seconde spijt gehad van haar ontgroenin­gsrituelen. “Toen ik ze zei dat ik een panische angst voor vissen had, hebben ze me kalm aangepakt. Sinds die doop is mijn angst voor vissen ook afgenomen. Ik ben er dus zelfs beter van geworden. En dat schachtenp­apje werd voorgeproe­fd door de schachtenm­eester. Wat ik me daarvan vooral herinner, is dat de vegetarisc­he versie tien keer slechter smaakte dan de niet-vegetarisc­he.”

Malika benadrukt dat er in Antwerpen strenge regels gelden voor studentend­open. “We moeten werkelijk alles op voorhand doorgeven aan de stad Antwerpen en er staat ook altijd een ambulance klaar op het moment dat de doop plaatsvind­t. Maar ik vind het goed dat de regels nog eens worden aangescher­pt. Ik heb alleen maar een probleem met de avondklok. Antwerpse dopen moeten om middernach­t stoppen. Daardoor moeten we alles snelsnel afhandelen.”

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium