Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Coach Claudia Van Horenbeeck zoekt versterkin­g “Blessures doen ons pijn”

- (cpm)

In de eerste klasse bij de vrouwen werkt Antwerp Giants zaterdagav­ond tegen Ottignies een belangrijk­e wedstrijd in de bodem van het klassement af.

Omdat de vrouwen van Antwerp Giants vorig seizoen pas laat zekerheid over promotie hadden, was het een moeilijke opgave een valabele ploeg samen te stellen. “We hebben ons met drie buitenland­se speelsters Angela nvdr.)

Beadle

(Katerina en Kayla

Ristic, Styles,

en het duo Lobke Van Gestel en Laeticia Mpoye toch mooi versterkt”, zegt coach Claudia Van Horenbeeck, die met bescheiden ambities aan het seizoen begon. “Ons doel is om met deze jonge groep de degradatie te vermijden”, aldus Katarina Ristic. De Sloveen- se zorgt samen met de Amerikaans­e Beadle voor ervaring. De vrouwen van de Giants wonnen één keer en tellen op de voorlaatst­e plaats, net als Ottignies, één zege meer dan rode lantaarn Jeugd Gentson.

“We hadden meer kunnen winnen, maar blessures deden ons pijn. Onder anderen de Amerikaans­e Angela Beadle was meer dan twee maanden out en nu missen we Laeticia Mpoye door een knieblessu­re. De kruisbande­n zijn gescheurd, zij komt dit seizoen niet meer in actie,” zucht Van Horenbeeck. De Amerikaans­e Kyala Styles is met heimwee opnieuw naar Amerika vertrokken. “We zullen een extra speelster aantrekken”, aldus nog de Antwerpse coach van de Giants.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium