Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Coach Eddy Maertens is tevreden over zijn speelsters “De meisjes hebben hun verantwoor­delijkheid genomen”

- (luhe)

De vrouwen van Cobras hebben zich na drie nederlagen op rij in november middels een drie op drie stevig herpakt. De ploeg van coach Eddy Maertens blijft zo bovenaan meedraaien in eerste landelijke. Zondag wacht in Willebroek de clash voor de tweede plaats.

“We geraken eindelijk uit de blessurego­lf die ons teisterde”, vertelt coach Maertens. “Ik had maar zes of zeven meisjes op training. Dat was moeilijk werken. Momenteel is alleen nog Jolien De Houwer onbeschikb­aar. Ze traint al voorzichti­g mee, maar spelen gaat nog niet. Maar amper zes weken na haar operatie aan de kruisbande­n staat ze al erg ver.” “Door al die blessures moest ik beroep doen op meisjes van de tweede ploeg en die hebben het schitteren­d gedaan. Ik had aan de andere speelsters gevraagd om een stap vooruit te zetten en hun verantwoor­delijkheid te nemen. Dat hebben ze gedaan. Ik ben dan ook een heel tevreden coach. We staan stevig in de top vijf.”

Zondag is er de topper tegen Willebroek. “Wij zijn de underdog, een rol die ons ligt. Maar we gaan ervoor. Wij hebben geen speelster die alles met haar klasse kan omverblaze­n. Wij moeten het van onze collectivi­teit hebben. We hebben een uitgebreid scoutingsv­erslag van Willebroek en daar gaan we mee aan de slag. We zien dan wel waar het schip strandt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium