Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nathalie De Wit speelt al 28 jaar voor Schelle “Hier hebben ze begrip voor speelsters met een gezin”

- (pvr)

Na twee nederlagen op rij knoopte Schelle tegen Turnhout opnieuw met de overwinnin­g aan (61-58). Bij Schelle ging de 34-jarige Nathalie De Wit, moeder van twee kinderen, weer voorop in de strijd.

“Nathalie De Wit is geen topspeelst­er, maar voor onze ploeg is ze van onschatbar­e waarde”, benadrukt Schelle-trainer Luc Bogaerts. “Ze heeft niet alleen ervaring te koop, maar speelt in iedere wedstrijd met een bewonderen­swaardige overgave. Ik speel haar vaak op de center uit, ook al is ze niet heel groot. De centimeter­s die ze tegenover haar tegenstrev­ers onder de borden tekortkomt, kan ze door haar ervaring compensere­n.” Nathalie De Wit was amper zes jaar toen ze bij Schelle aansloot. Ze verdedigt dus al 28 jaar de kleuren van de club.

“Schelle is een echt familieclu­b en vooral dat spreekt me zo aan. Het is de reden waarom ik deze club altijd trouw ben gebleven”, benadrukt De Wit. “Bij Schelle tonen ze begrip voor de speelsters die een gezin en kinderen hebben. Als je vrouw en moeder bent, is het niet altijd gemakkelij­k om je vrij te maken voor de trainingen. Vandaar dat het bestuur en de trainer besloten de verplichte trainingen van twee naar één in de week te brengen. Het is een mooi voorbeeld van hoe je een geslaagde combinatie kan maken van gezin en sport.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium