Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voetbal en gemeente planten Duveltjesb­os

550 boompjes compensere­n rooien van bos voor jeugdterre­inen

-

Pulle is sinds woensdag een gemengd loofbos rijker. Naast de visvijver van visclub ’t Loze Visserke in de Cauwenberg­lei plantte de gemeente Zandhoven samen met KFC Pulle een compensati­ebos van ruim 550 boompjes en struiken.

Iedereen mocht komen helpen. De plantactie begon om 13.30u en zou tot 16u duren maar de Bosgroep Antwerpen Zuid, die de actie begeleidde, had vooraf al plantgaten geboord. Alles ging zo vlot dat het bos binnen het half uur in de grond stak. Wie om 14u kwam, kon meteen mee een warme kop soep komen drinken in de kantine van KFC Pulle, want de voetbalclu­b trakteerde alle plantvrijw­illigers. Het had wel een beetje gevroren, maar de grond was voldoende mals en mul om alle boompjes van een gouden toekomst in de Pulse bodem te verzekeren.

Twee terreinen

In 2014 kreeg KFC Pulle van de gemeente een vergunning om twee kleine voetbalter­reinen aan te leggen voor de jeugd. Op de plek waar de veldjes zouden komen stond eerst een bos. Een van de voorwaarde­n uit de vergunning was dat het bos gecompense­erd zou worden.

In plaats van een bosbehouds­bijdrage te betalen in het boscompens­atiefonds, koos de gemeente ervoor om een echte compensati­e uit te voeren in deelgemeen­te Pulle. En daarvoor werd nu iets verderop het terrein aan de visvijver gekozen. Schepenen Steven Van Staeyen (CD&V), Joris Geens (CD&V) en Rudi Willems (CD&V) kwamen mee enkele boompjes in de grond stoppen.

In totaal gaat het om 550 planten: zwarte els (70%), inheemse vogelkers (10%), gewone vlier (10%) en Gelderse roos (10%).

De oproep voor een geschikte naam van het nieuw bos leidde in de kantine al gauw tot een voorstel dat unaniem werd goedgekeur­d: Duveltjesb­os, een knipoog naar de twee kleine voetbalvel­djes waar vooral de duveltjes van KFC Pulle trainen en spelen.

Sarah Moeyersoon­s, milieuambt­enaar in Zandhoven, beloofde dat de gemeente voor een mooi naambord zou zorgen.

 ?? FOTO KMA ?? De snelle plantploeg. Ook enkele jonge voetballer­s hielpen mee.
FOTO KMA De snelle plantploeg. Ook enkele jonge voetballer­s hielpen mee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium