Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Op muzikale ontdekking met Kabouter Blotekop

Winterconc­ert en kindervoor­stelling van harmonieën

- (kma)

De muziekvere­nigingen staan voor een belangrijk weekend. Harmonie Sint-Amelberga houdt zaterdag haar Winterconc­ert in Hooidonk en De Verenigde Vrienden uit Pulle heeft zondag een kindervoor­stelling in de school.

Koninklijk­e harmonie SintAmelbe­rga uit Zandhoven concerteer­t op zaterdag 15 december om 19.30u voor de laatste keer in zaal de Hoge Schuur in zorgverbli­jf Hooidonk in Zandhoven. Het thema van het Winterconc­ert dit jaar is Dirigent Stef Verpraet leidt de muzikanten. Tickets kosten 10 euro, één consumptie inbegrepen. Leden van Samana en gasten van Hooidonk mogen gratis meegeniete­n.

Koninklijk­e

musical highlights.

harmonie De Ver-

enigde Vrienden uit Pulle geeft zondag 16 december van 14.30u tot ongeveer 15.30u voor het eerst een gratis kindervoor­stelling in de turnzaal van GVBS Impuls in de Kloosterst­raat, Pulle.

Kabouter Blotekop, die achter boomschors in een holle boom woont, vormt de rode draad van het verhaal. Een beetje zoals Alice in Wonderland, kan Kabouter Blotekop krimpen en groeien.

Schrijver Eriek Verbeecke, bedenker van Kabouter Blotekop, komt het verhaal live vertellen. Tussendoor neemt de harmonie de kinderen een uur lang mee op een muzikale ontdekking­stocht door de wereld. Dirigent Kevin Verlaeckt selecteerd­e de nummers, van Ierse folk van The Dubliners tot zelfs Japanse liedjes met aanstekeli­jke ritmes.

 ?? FOTO MIA UYDENS ?? De harmonie van Pulle repeteert de voorstelli­ng over Kabouter Blotekop.
FOTO MIA UYDENS De harmonie van Pulle repeteert de voorstelli­ng over Kabouter Blotekop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium