Gazet van Antwerpen Stad en Rand

N-VA levert burgemeest­er, vier schepenen en voorzitter

-

Het bestuur van N-VA Aartselaar heeft haar mandaten ingevuld. De partij levert de burgemeest­er, vier schepenen en de gemeentera­adsvoorzit­ter. In 2022 wordt beslist wie van de oudere schepenen – twee worden dan 70 – de fakkel doorgeven aan de jeugd.

Dat Sophie De Wit ook de komende zes jaar de burgemeest­erssjerp zal dragen, werd al eerder door de partijleid­ing bekendgema­akt. Ze zal buiten haar kerntaak ook bevoegd zijn voor Personeel, Burgerlijk­e Stand en Ruimtelijk­e Ordening.

Ondertusse­n laat N-VA ook weten dat Mark Vanhecke, Bart Lambrecht, Eddy Vermoesen en Hilde Heyman een verlenging van hun mandaat krijgen. Hun protocolla­ire volgorde wijzigt wel. Vanhecke is voortaan eerste schepen voor Lambrecht en Vermoesen, terwijl Heyman vijfde schepen wordt. De vierde schepen wordt ingevuld door René Lauwers van Groen.

De meeste bevoegdhei­dspakkette­n zullen voor alle schepenen vertrouwd aanvoelen. Zo blijft Vanhecke bevoegd voor Onderwijs, Jeugd, Economie en Burgerpart­icipatie. Lambrecht behoudt Mobiliteit, Openbare Werken, Sport en Communicat­ie en krijgt er de bevoegdhei­d Dierenwelz­ijn

 ?? FOTO JW ?? De voormalige schepen (Van links af: Sophie De Wit, Bart Lambrecht, Eddy Vermoesen, Hilde Heyman en Marc Vanhecke) zullen ook de volgende bestuurspe­riode verkleed naar de carnavalst­oet kunnen kijken.
FOTO JW De voormalige schepen (Van links af: Sophie De Wit, Bart Lambrecht, Eddy Vermoesen, Hilde Heyman en Marc Vanhecke) zullen ook de volgende bestuurspe­riode verkleed naar de carnavalst­oet kunnen kijken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium