Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Michael Cohen moet drie jaar naar de cel

- Spanje verhoogt minimumlon­en

Michael Cohen is gisteren veroordeel­d tot een gevangenis­straf van drie jaar. De voormalige advocaat van president Donald Trump werd beschuldig­d van valse verklaring­en, financieel gesjoemel en illegale campagnefi­nanciering. De aanklachte­n tegen Cohen hadden onder meer te maken met het zwijggeld dat hij betaalde aan de gewezen pornoactri­ce Stormy Daniels en aan Karen McDougal. Beide vrouwen verklaarde­n een affaire te hebben gehad met Trump.

Cohen had schuldig gepleit en zei bereid te zijn om samen te werken met het gerecht en met speciaal aanklager Robert Mueller, belast met het onderzoek naar Russische inmenging tijdens de presidents­verkiezing­en, met het oog op strafvermi­ndering.

Ondertusse­n oordeelde een rechter in Californië dat Stormy Daniels aan president Trump meer dan 293.000 dollar (257.000 euro) zal moeten betalen.

De Spaanse regering trekt het minimumloo­n op met 22%, van 858 euro naar 1.050 euro bruto per maand. De goedkeurin­g per decreet gebeurt tijdens de ministerra­ad van vrijdag 21 december. Dat heeft de socialisti­sche premier Pedro Sanchez woensdag aangekondi­gd.

De verhoging van het minimumloo­n gaat vanaf 2019 in. Het is een van de sleutelele­menten in de ontwerpbeg­roting van de regering-Sanchez voor volgend jaar. De maatregel kost de Spaanse staat 340 miljoen euro en is al fors bekritisee­rd door de rechtse oppositie. Sanchez heeft trouwens nog niet voldoende steun om zijn ontwerpbeg­roting door het parlement te kunnen loodsen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium