Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wij kiezen voor regeren, niet voor deserteren”

CD&V-voorzitter Wouter Beke haalt uit naar N-VA op nieuwjaars­receptie

- (agy)

Wouter Beke preekt de revolutie. Tegen de populisten van links en van rechts. “Wat ze geven zijn zeepbellen en luchtkaste­len”, klonk het op de nieuwjaars­receptie van CD&V. “Wat ze nemen zijn zekerheid en beschermin­g.”

Bij naam werden ze niet genoemd, maar je moet al bijna een jaar onder een steen hebben doorgebrac­ht om niet door te hebben dat de meeste sneren van CD&V-voorzitter Wouter Beke maar één geadressee­rde hadden: N-VA. “Ik lees dat anderen dromen over onbestuurb­aarheid na de verkiezing­en van mei. Een Belgische shutdown op zijn Trumps. Dat is geen droom, dat is een nachtmerri­e”, zei Beke. “Het maakt het voor de kiezer wel meteen duidelijk: kiezen voor verantwoor­delijkheid of vaandelvlu­cht. Voor regeren of deserteren.”

Er moet een revolutie komen, verkondigd­e Beke. En de zaal vol CD&V’ers juichte hem toe. Want Beke mikt op een revolutie van de redelijkhe­id. “Onze manier van leven staat op het spel”, zei hij. “Alles waar wij voor staan wordt in twijfel getrokken.”

Dus wil Beke dat zijn partij en zijn ministers daar in de bres springen. Allemaal kregen ze hun rondje applaus, minister van Justitie Koen Geens nog het meest. En tot slot bedankte Beke premier Charles Michel (MR). “Politiek gaat over samenwerke­n, over partij- en taalgrenze­n heen. Bedankt, Charles.”

Waarop het tijd was om het nieuwe jaar goed in te zetten. Zanger Raf Van Brussel kreeg het podium van Wouter Beke. Hij moest het feestje op gang trekken. Daarna volgden een dj en de obligate polonaise.

 ?? FOTO BELGA ?? CD&V “kiest voor verantwoor­delijkheid”, aldus Wouter Beke.
FOTO BELGA CD&V “kiest voor verantwoor­delijkheid”, aldus Wouter Beke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium