Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Beerschot Wilrijk heeft de sleutel in handen”

PATRICK GOOTS

-

“Het beloofde geen gemakkelij­ke namiddag te worden voor KV Mechelen in het Dudenpark. Union speelde zijn laatste kans uit om nog mee te doen voor de tweede periodetit­el. De vroege 0-1 kwam op een ideaal moment. Vanuit de tribunes was een duidelijk fluitsigna­al te horen, wat voor verwarring zorgde. Volgens mij was dat doelpunt anders ook wel gevallen.”

“Bij de 1-2 eisten de sleutelfig­uren van de voorbije matchen een hoofdrol op. Storm schreef opnieuw een assist achter zijn naam. Met De Camargo vond hij alweer de ideale man voorin. Chapeau, want voor de start van het seizoen had ik mijn twijfels over De Camargo. Ik herinner me nog de bekermatch tegen Antwerp, waarin hij nauwelijks in het stuk voor kwam. Nu is hij daarentege­n van goudwaarde voor dit KV Mechelen.”

Over en uit voor Union

“Ik kan begrijpen dat men bij Union na die twee niet gefloten penalty’s naar de scheidsrec­hter wijst. Met de kloof van 8 punten is het over nu. Een hard verdict voor Union. Ook ik had er meer van verwacht. De wraak zal zoet zijn in de halve finales van de beker. Union kan zijn seizoen zo nog wat glans geven, terwijl voor Malinwa de cruciale competitie­match tegen Beerschot Wilrijk er net tussenin valt.”

“Dat brengt ons bij de andere leider in 1B. Beerschot Wilrijk boekte een sterk resultaat in Roeselare. Er is geen beter gevoel dan na een winterstag­e de draad op te pikken met een driepunter. De score kon gerust hoger oplopen. Dat het toch nog spannend werd, is een oud zeer van de Mannekes. Ik herinner me nog de openingsma­tch van het seizoen op het veld van Tubeke. Na de 1-3-voorsprong halfweg zei ik: ‘die wedstrijd is gelopen’. Uiteindeli­jk werd het toch nog 3-3.”

“Beerschot Wilrijk heeft met twee opeenvolge­nde thuiswedst­rijden de sleutel in handen. Tegen Westerlo, dat niet meer zo super draait, moet het de drie punten thuishoude­n. Nadien komt KV Mechelen, de enige overgeblev­en concurrent voor de tweede periodetit­el, op bezoek. Als de mannen van Vreven 6 op 6 pakken, denk ik dat het tot een tweestrijd komt. Net daarom verwacht ik dat Vrancken in de eerste bekermatch tegen Union zal roteren. De competitie primeert. En de kern is er alleszins breed genoeg voor. Ze zullen er alles aan doen om die promotiefi­nale te vermijden. Het straffe in deze reeks is dat er slechts eentje opgaat. Met hun profession­aliteit en geweldige achterban verdienen ze allebei een plaats in 1A.”

De eerste van Ogunjimi

“Het 1-1-gelijkspel bij Dender was voor Lierse Kempenzone­n eigenlijk niet voldoende. Positief is wel dat Ogunjimi direct kon scoren. Zo had hij de supporters meteen op zijn hand. Goed voor zijn vertrouwen ook, want zijn statistiek­en waren de laatste jaren niet al te denderend. Met een aanvaller van zijn niveau in huis, mag Lierse Kempenzone­n de titel ambiëren. In de komende vier wedstrijde­n tegen Seraing, Knokke, Eendracht Aalst en Dessel Sport, vier ploegen uit de onderste regionen, moet het wel 10 op 12 pakken. Anders zal Lierse Kempenzone­n nog een jaar in Eerste Amateur te zien zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium