Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Grensrecht­er speelde een cruciale rol”

Ternesse houdt een uur stand, maar coach Sven Eeraerts is niet blij SintLenaar­tstrainer Gino Swaegers is blij na overwinnin­g in Betekom

- JOS BRAES (jos)

Ternesse wilde een punt rapen op het veld van Houtvenne. De ploeg kende een droomstart met een vroeg doelpunt via Huygens. Pas na het uur volgde de gelijkmake­r van Houtvenne. Nadien scoorde Van Asten nog tweemaal.

Het was even schrikken voor de thuisploeg. Bij de eerste hoekschop kopte Huygens de bal voorbij doelman Pauwels. Een betere start kon Ternesse niet overkomen. Een prima thuisdoelm­an verhinderd­e nog heel wat doelkansen van de bezoekers. Ternesse ging rusten met een 0-1 voorsprong en was zeker niet de mindere ploeg. Daarna volgde de gelijkmake­r. Ternesse wilde een punt meenemen naar Wommelgem, maar dan liep het mis. “We kenden een droomstart met de vroege 0-1 via Huygens”, bekent Eeraerts. “We hebben in de eerste helft weinig weggegeven. Na de rust bracht Houtvenne Van Asten in en dat zorgde voor extra druk. Met drie geschorste­n moest ik voor aanvang al sleutelen aan mijn team. Houtvenne kwam na een dik uur langszij. Toen volgde de strafschop tegen ons. Op aangeven van de grensrecht­er besliste de ref een strafschop toe te kennen tegen ons. Daarin speelde de grensrecht­er een cruciale rol. We stonden meteen op achterstan­d. Ik ga niet beweren dat Houtvenne onverdiend won, maar ze kregen wel wat hulp van de leiding. Bij het tweede doelpunt van Van Asten was de kous af. We kunnen niet anders dan verder blijven werken naar de volgende wedstrijd toe. Ternesse heeft voldoende kwaliteit in huis om zich te handhaven in de reeks. Ons programma voor de volgende weken is zwaar, maar moeilijk gaat ook”, besluit Eeraerts. Ternesse scoorde al in minuut twee. Een hoekschop van Van Bouwel werd door Huygens voorbij doelman Pauwels gekopt. Pauwels redde even later een schot van Somers. Diavy dreigde aan de overzijde. Van Bauwel nam de eerste hoekschop voor Houtvenne, Put besloot voorlangs. Lamaire vond opnieuw Pauwels op zijn weg. Diaby en Van Braeckel geraakten niet voorbij Goris. Het bleef 0-1 bij de rust. Opvoorzet van invaller Van Asten was niemand gevolgd om af te werken. Houtvenne bleef druk zetten en Naqqadi scoorde net voorbij het uur de verdiende gelijkmake­r. . Na een lichte fout op Put kende de ref op aangeven van de grensrecht­er een strafschop toe aan de thuisploeg. Van Asten zette de elfmeter feilloos om en zorgde in de slotfase voor 3-1.

?? FOTO KMS ?? Huygens van Ternesse - hier eerder op het seizoen tegen Sterrebeek - scoorde nog de openingstr­effer bij Houtvenne, maar dat bleek niet voldoende.
FOTO KMS Huygens van Ternesse - hier eerder op het seizoen tegen Sterrebeek - scoorde nog de openingstr­effer bij Houtvenne, maar dat bleek niet voldoende.