Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brandweer moet twee keer naar zelfde adres uitrukken

Graafwerke­n zorgen voor twee lekken in paar uur tijd

- (tdk)

Het was zaterdag een drukke dag voor de brandweer in de Rupelstree­k. Zo waren er twee brandmeldi­ngen in Rumst en moest de brandweer ook uitrukken voor een gaslek én lek in de waterleidi­ng.

De brandweer moest zaterdag twee keer uitrukken naar de Leon Gilliotlaa­n in Aartselaar. Aan een woning zijn er volop renovatiew­erken aan de gang. Bij graafwerke­n werd een gasleiding geraakt en ontstond er een gaslek. De brandweer kon het euvel snel herstellen. Enkele uren later moest de brandweer opnieuw uitrukken naar hetzelfde adres. Deze keer was een buis van de waterleidi­ng geraakt.

In de vooravond kwam er een melding binnen van een brand in de Molenbergs­traat in Rumst. Uiteindeli­jk bleek het te gaan om een vergeten potje op een kookfornui­s. Brand was er niet uitgebroke­n, zodat de brandweeri­nterventie niet lang duurde.

Een uurtje later moest de brandweer opnieuw uitrukken. Deze keer naar een woning in de Pieter Breughella­an in Reet (Rumst). Daar had een elektrisch toestel op een bed vuur gevat. De bewoners hadden het smeulbrand­je zelf kunnen blussen. De brandweer moest de woning vooral grondig verluchten, om de rook weg te krijgen. Omdat er ook heel wat geurhinder was, brachten de bewoners de nacht elders door.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium