Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ontploffin­gen bij brand in meubelbedr­ijf

Gelukkig geen gewonden

- (dvd)

In een bedrijf dat badkamerme­ubels maakt aan de Fortbaan in Wommelgem, is zondagocht­end brand ontstaan. Daardoor ontploften ook enkele gasflessen. Niemand raakte gewond.

Het bedrijf is samen met enkele andere bedrijven gevestigd in een zone waar verschille­nde kleinere loodsen staan. Rond 8u brak er om een nog onbekende reden brand uit. Op dat moment waren er enkele personen aanwezig. Door het vuur ontplofte een gasfles. De explosie blies de koepels uit het dak. Gelukkig raakte niemand gewond.

De post Wommelgem van Brand- weer Zone Rand kwam ter plaatse, maar een ploeg van Brandweer Zone Antwerpen maakte zich als eerste klaar voor een zogenaamde binnenaanv­al. Op het moment dat de spuitgaste­n het pand wilden betreden, ontplofte een tweede gasfles. “Het gaat om een fles die qua grootte vergelijkb­aar is met wat voor slagroomfl­essen gebruikt wordt”, zegt Jasmien O van de Antwerpse brandweer. “Zo’n ontploffin­g kan wel degelijk letsels veroorzake­n, maar meestal niet van levensbedr­eigende aard.”

Het vuur was uiteindeli­jk snel onder controle. Er is wel schade, maar het pand is niet uitgebrand. De Fortstraat was een tijdlang afgesloten.

 ?? FOTO BFM ?? Brandweer Zone Antwerpen deed de eerste ‘binnenaanv­al’.
FOTO BFM Brandweer Zone Antwerpen deed de eerste ‘binnenaanv­al’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium