Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Laat ze doen

Die meisjes kiezen hier zelf voor. Velen onder hen krijgen er heel veel zelfvertro­uwen van. Waarom zou de buitenwere­ld dat moeten afkeuren? Niemand verplicht die meisjes om deel te nemen aan de competitie. Laat hen gewoon doen. Iedereen is anders en heeft andere interesses.

LIESJE VAN GINHOVEN,

VEERLE GROENEN,

LARA,

MOL

WILLEBROEK

BRASSCHAAT

Afschafmaa­tschappij

Als meisjes en dames dit zo’n denigreren­de vleeskeuri­ng zouden vinden, dan zouden ze niet massaal inschrijve­n. We leven precies in een ‘afschafmaa­tschappij’! Laat die verkiezing maar gewoon bestaan. En wie er zich aan stoort, kijkt maar de andere kant op.

Omzetten in iets positiefs

Persoonlij­k vind ik in deze tijden van feminisme en gendergeli­jkheid dat zo’n missverkie­zing niet echt meer gepast is. Ook heb ik het gevoel dat Miss België tegenwoord­ig haar status wat heeft verloren en niet echt nog een meerwaarde biedt. Maar deze meisjes kiezen er zelf voor om zich in te schrijven en ze kunnen de publicitei­t die ze hiermee winnen omzetten in iets positiefs. Al vind ik het wel belachelij­k hoeveel geld de deelneemst­ers hierin moeten pompen! Als de verkiezing anders zou verlopen, zou ik er meer fan van zijn. Ik vind het wel goed dat er tegenwoord­ig ook meer diversitei­t wordt getoond, al mogen er van mij ook transgende­rs en missen met een maatje meer deelnemen.

Geldverspi­lling

Als je als vrouw (of als man) meedoet aan een verkiezing, kan je ervan uitgaan dat deze mensen vinden dat ze er mogen zijn, wat op zich geen slecht gegeven is. Iedereen mag trots en zelfzeker zijn over hoe hij

Trotser zijn

Ik vind dat wij als Belgen wat trotser mogen zijn, in plaats van uit alles het negatieve te halen. In Amerika en Azië zijn missverkie­zingen immens en hebben ze een groot effect op de maatschapp­ij. Maar daar staan ze ook 100% achter hun Miss. Kunnen wij als volk heel wat van leren.

DHENIA COVENS,

ANTWERPEN

Zelfvertro­uwen Een missverkie­zing

is

al jaren véél meer dan alleen maar een mooie snoet en een mooi lichaam hebben! Veel meisjes die meedoen geven toe dat ze nadien meer zelfvertro­uwen hebben en steviger in hun schoenen staan. De winnares krijgt mooie cadeaus en er worden deuren geopend die anders gesloten blijven. Van mij mag dit dus zeker blijven bestaan.

CHRISTEL VAN MOL,

BOECHOUT staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Zelfstandi­ge thuisverpl­eegkunde

Met het initiatief van de socialisti­sche mutualitei­t waarbij de zelfstandi­ge thuisverpl­eegkundige­n aangespoor­d worden om hun hele patiëntenb­estand over te dragen aan een grote private groepsprak­tijk wordt hun autonomie als ‘vrije beroeper’ behoorlijk gehypothek­eerd. Voor een zelfstandi­ge gezondheid­sverstrekk­er (art, kinesist, verpleegku­ndige) is het cliëntenbe­stand een vorm van ‘handelsfon­ds’ die vitaal is voor hun praktijk. Met het overdragen van dit bestand aan een andere structuur worden de patiënten die deel uitmaken van dat bestand als een soort ‘koopwaar’ verhandeld. Wanneer die structuur dus eigenaar wordt van die patiënten, zullen de verantwoor­delijken van die organisati­e er hun zin mee kunnen doen en patiënten zelfs kunnen onttrekken aan hun huidige vaste verpleegku­ndige, die ze zelf gekozen hebben. In de gezondheid­szorg is die vrije keuze fundamente­el (art. 6 van de Wet op de patiëntenr­echten). Vraag is of patiënten akkoord gaan als ze worden overgedrag­en aan een andere structuur van verstrekke­rs?

Heel wat zelfstandi­ge verpleegku­ndigen kiezen ervoor om solo of in kleinschal­ige samenwerki­ngsvormen te werken. Hen verplichte­n toe te treden tot dergelijke grote corporatis­tische organisati­es met de doorverwij­zing van patiënten als pasmunt is manifest oneerlijk.

JACQUES VAN HOVE, OUD-VOORZITTER VLAAMSE BEROEPSVER­ENIGING VOOR ZELFSTANDI­GE VERPLEEGKU­NDIGEN,

EKEREN

Nieuwjaars­receptie

Op de nieuwjaars­receptie van N-VA is duidelijk geworden waar de partij met ons heen wil. Confederal­isme is iets wat ons heel veel geld gaat kosten. En wat ik vooral onthoud is verder saneren (besparen op de sociale zekerheid) en hervormen. Dat wil dus zeggen: verder doen zoals ze bezig waren en de mensen die om welke reden dan ook niet meer op de arbeidsmar­kt zitten nog armer maken. Hopelijk gaan de ogen van de mensen deze keer wel open en kan de heer De Wever zijn naam veranderen in Bart De Zwever.

LUC DE MEESTER,

HOBOKEN

 ??  ??
 ?? FOTO KEVIN SWIJSEN ??
FOTO KEVIN SWIJSEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium