Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mountainbi­ke Belgisch kampioensc­hap: elite “Ik ga vooral proberen genieten van die wedstrijd”

Tom Meeusen weet niet goed wat hij mag verwachten van het BK in Houffalize

-

Het Belgisch kampioensc­hap mountainbi­ke, dat zondag om 15.00u in het Waalse Houffalize wordt gereden, belooft resoluut een spannende strijd te worden. Of Tom Meeusen in aanmerking komt voor winst of een mooie ereplaats, is echter ook voor hem een groot vraagteken.

“Laat me stellen dat de nationale titel behalen wel een heel grote verrassing zou zijn”, licht de 30-jarige renner van Corendon-Circus een tipje van de sluier. “Jens Schuermans eindigde vorige week in de wereldbeke­rwedstrijd in het Frans Les Gets op een puike zevende plaats. Hij heeft de topconditi­e te pakken en lijkt dus klaar om voor het derde opeenvolge­nde jaar de nationale titel te pakken. Samen met hem zijn er nog enkele MTB’ers die het erg goed doen. Ik start met de ambitie om het podium te halen, maar als ik bij de eerste vijf kan eindigen, zal ik ook best tevreden zijn. Ik kan alleen moeilijk inschatten wat ik op dit ogenblik waard ben in wedstrijdv­erband. Ik heb er immers voor gekozen om na een lange rustpauze rigoureus het trainingss­chema te volgen dat ploegtrain­er Kristof De Kegel voor mij heeft opgesteld. Ik wil absoluut vermijden stappen over te slaan bij de opbouw van een zo breed mogelijke basiscondi­tie. Ik reed nog maar enkele kermiskoer­sen en een rondeke was er voorlopig nog niet bij. Bij mij staat alles in het teken van een nieuw veldritsei­zoen en daarom is het moeilijk te zeggen hoever ik zondag kan geraken. Een interessan­te testcase wordt het hoe dan ook.”

Technisch parcours

Dat het BK in Houffalize wordt gereden, is een voordeel voor de technisch vaardige Essenaar. “Het klopt dat ik hou van spectacula­ire afdalingen, waarop ik mijn technisch vermogen kan uitspelen. Daar staat tegenover dat er ook zware beklimming­en wachten en dan kom je weer uit bij die vragen over mijn huidig conditiepe­il. Ach weet je, ik ga in de eerste plaats proberen te genieten van die wedstrijd om de driekleur.” Ondertusse­n geniet Meeusen wel van de straffe prestaties van Wout van Aert in de Tour. “Ik ben blij dat de wegrenners ook al eens slaag krijgen van Wout. (lacht) Wij moeten ons in het veld elke week verantwoor­den waarom we hem niet kunnen volgen. Maar nu ziet iedereen wat voor klasbakken hij en mijn ploegmaat Mathieu van der Poel wel zijn. Het is goed voor de uitstralin­g van de cross dat die gasten zo subliem presteren.” KAREL LEMMENS

 ?? FOTO BELGA ?? Tom Meeusen toont zijn technische vaardighed­en tijdens de Cyclocross Masters. Die vaardighed­en komen hem zeker ook in Houffalize van pas.
FOTO BELGA Tom Meeusen toont zijn technische vaardighed­en tijdens de Cyclocross Masters. Die vaardighed­en komen hem zeker ook in Houffalize van pas.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium