Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zwartwerke­rs vluchten over dak weg bij illegale verbouwing

-

De politiezon­e Zara kon donderdag na een klacht drie zwartwerke­rs oppakken die illegaal een halfopen bebouwing aan het verbouwen waren op de Liersestee­nweg in Emblem (Ranst).

De drie Oost-Europeanen vluchtten bij aankomst van de agenten weg over het dak, maar ze konden nog gevat worden. Eén man werd ter beschikkin­g gesteld van de Dienst Vreemdelin­genzaken omdat hij niet over de nodige identiteit­s- en verblijfsd­ocumenten beschikte.

Er werd ook een bevel voor staking van de werken opgelegd, omdat de verbouwing­en zonder vergunning gebeurden. Zo werd de koterij achteraan de woning afgebroken en werden de raamopenin­gen drastisch vergroot. De brandweer kwam ter plaatste om te zien of de woning nog voldoende stabiel was.

De controle van de politie kwam er na een klacht van een omwonende, die ondanks de drastische verbouwing nooit een geel bord met een vergunning­saanvraag had zien staan. Het gaat om een halfopen bebouwing. De vorige eigenaar overleed vorig jaar en het huis was aangekocht door een man van Oost-Europese origine.

 ?? FOTO KRISTIN MATTHYSSEN ?? De politie liet de werf afsluiten.
FOTO KRISTIN MATTHYSSEN De politie liet de werf afsluiten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium