Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ex-wielrenste­r Maria Herrijgers (64) geeft startschot BeNe Ladies Tour

-

De BeNe Ladies Tour is de enige grensovers­chrijdende wielerweds­trijd voor vrouwen. Op de tweede wedstrijdd­ag reden zo’n 140 wielrenste­rs van Essen naar Roosendaal. Met toppers als Emma Johansson, Jolien D’Hoore en Marianne Vos heeft de BeNe Ladies Tour al een plaats verworven tussen de topwedstri­jden van het internatio­nale vrouwenwie­lrennen. Ook dit jaar rijden negen wegkampioe­nen en zes nationale vaandeldra­gers mee, onder wie ook de Belgische ploeg met onder anderen Jolien D’Hoore en Sanne Cant. Net zoals vorig jaar staan er vier wedstrijdd­agen op het programma met de start in Utrecht, Essen en Zelzate. De wedstrijd gaf de kans aan de supporters om van heel nabij de rensters en hun prestaties te beleven. De handtekeni­ngenjagers waren dan ook met velen van de partij. Een bijzondere taak was weggelegd aan ex-wielrenste­r Maria Herrijgers (64). De Essense won twee keer het Belgisch kampioensc­hap, in 1978 en 1979, en mocht officieus het startschot geven. Daarna volgen twee ronden door Essen, om daarna naar Roosendaal te racen.

 ?? FOTO MARGO TILBORGHS ?? Ex-wielrenste­r Maria Herrijgers (64) mocht het officieuze startschot geven van de BeNe Ladies Tour in Essen.
FOTO MARGO TILBORGHS Ex-wielrenste­r Maria Herrijgers (64) mocht het officieuze startschot geven van de BeNe Ladies Tour in Essen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium