Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wijn is vaak start van goed gesprek”

Wijnbouwer­s openen winkel in Den Steenen Molen

-

Dankzij de goede zomer van 2018 konden de wijnbouwer­s van domein Oud Conynsberg­h in Boechout op een goede oogst rekenen. “Het leek ons dan ook een goed idee om een wijnwinkel te openen”, zeggen Paul Corluy (58) en Peter Melders (55).

De vrienden van Oud Conynsberg­h zijn aan hun vierde oogstjaar toe. “Particulie­re verkoop was de voorbije jaren door de beperkte opbrengst van de jonge wijngaard niet of heel beperkt mogelijk”, klinkt het. “De oogst van 2018 heeft daar veranderin­g in gebracht.”

Iedere zaterdagvo­ormiddag, van 9 tot 12u en elke woensdag, van 9 tot 17u, is de wijnwinkel in Den Steenen Molen in de Konijnberg­straat 2 open. Met fierheid en passie vertellen de vrienden het verhaal achter de wijn in eigen streek. “Wijn is iets wat vele mensen boeit”, zeggen Paul Corluy en Peter Melders. “Het is vaak de start van een goed gesprek. Als mensen geïnteress­eerd zijn in ons verhaal, leiden we hen met veel plezier rond op het wijndomein.” De oogst van 2018 was uitstekend. “Dankzij de warme zomer moesten de wijnranken erg diep op zoek naar water”, legt wijnbouwer Lode Van den Brande uit. “Hoe dieper de wortels moeten reiken, hoe intenser de smaak en meer finesse de wijn meekrijgt.” De wijnliefhe­bbers in Boechout en omstreken kunnen zich nu al verlekkere­n op nog meer wijnen. “Later dit jaar lanceren we nog een chardonnay, een blanc de noirs, een pinot noir en zelfs een mousserend­e wijn.”

 ?? FOTO PATRICK VAN DYCK ?? Peter Melders en Paul Corluy.
FOTO PATRICK VAN DYCK Peter Melders en Paul Corluy.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium