Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We wilden niet dat de storm zich verder had verspreid over het Belgische voetbal”

Malinwa neemt vrede met verbod op Europees voetbal, maar beraadt zich over verdere stappen

-

Sterke man Dieter Penninckx tekende present voor een persconfer­entie daags voor de Supercup. Na een woelige periode van negen maanden hoopt de hoofdaande­elhouder de pagina om te slaan. “We willen niet de partij zijn die de storm nog verder aanwakkert.”

Malinwa legde zich donderdag neer bij het verbod op deelname aan de Europa League. “Ik schuif mee aan tafel om er wat meer uitleg over te verschaffe­n”, opende Penninckx zijn repliek. “Na ontvangst van de conclusies van het BAS hebben we de UEFA laten weten dat AA Gent onze plaats mag innemen. We wensen hen alle succes toe in Europa.”

Na enkele bewogen maanden willen de Kakkers de rust laten terugkeren Achter de Kazerne. “Sinds 10 oktober hangt er een storm boven de club. We willen niet de partij zijn die de storm nog verder aanwakkert. Moesten we nu ingaan tegen de UEFA, waar we voor onze zaak hadden kunnen pleiten, dan had de storm zich verder verspreid over het Belgische voetbal. Daarom besloten we dat niet te doen. Wat niet wil zeggen dat we de uitspraak van het BAS, dat we schuldig zijn aan matchfixin­g, zullen aanvaarden.”

Over verdere juridische stappen beraadt KV zich nog. “We willen dit even laten bezinken en zaterdagav­ond genieten van waar het écht over gaat”, bleef Penninckx op de vlakte. “Of onze naam nu gezuiverd moet worden of niet. We willen dit verhaal afsluiten. Alle supporters, spelers en staf hebben uiteindeli­jk niets met deze zaak te maken.” Of dit dan geen vlek op het imago van de club is? “Uiteraard zullen we dit niet vergeten en er lessen uit trek- ken. Maar we slaan de pagina om. We beginnen aan een nieuw hoofd- stuk.”

Licentie voor volgend jaar

Van mogelijke sancties, zoals een eventuele schrapping van de bonds- lijsten, ligt Penninckx niet wakker. “Dat is nu niet aan de orde. We zul- len volgende week in 1A aantre- den.” En wat met de licentie? Nadat vier (ex-)bestuurder­s (Somers, Tim- mermans, Vanroy en Steemans) ver- oordeeld werden voor matchfixin­g, komt die van volgend jaar namelijk in gevaar. “De verworven licentie behouden we sowieso en naar vol- gend jaar toe dienen we ons licentie- dossier in op het moment dat dat nodig is. Maar ik zie geen probleem om die te verkrijgen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Dieter Penninckx.
FOTO BELGA Dieter Penninckx.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium