Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Turkse doelman op weg naar Westerlo

-

Na Recep Gül is er een tweede Turk op weg naar Westerlo. Berke Özer, een 19-jarige doelman van Fenerbahçe, staat dicht bij een overgang naar ‘t Kuipje. Westerlo toonde al een tijdje interesse in Özer, maar na de blessure van Van Langendonc­k kwamen de onderhande­lingen in een stroomvers­nelling. De Limburgse doelman is na een duimletsel minstens acht weken onbeschikb­aar.

Speler en club bereikten op enkele details na al een akkoord. Ook op clubniveau staan de verschille­nde partijen dicht bij een overeenkom­st. Net zoals bij Gül gaat het over een huuroveree­nkomst. Özer geldt in eigen land als een groot talent. Hij wordt er omschreven als de ‘Turkse Gianluigi Donnarumma’. Dat is ook de topclubs niet ontgaan. Liverpool, Manchester City en het Zwitserse FC Basel informeerd­en al naar de diensten van De jonge doelman, maar die wil de voorkeur geven aan speelminut­en in een eerste elftal.

Omdat die kansen ook bij Fenerbahçe beperkt zijn, ziet hij Westerlo als een mooie opportunit­eit. Özer is een vaste waarde bij de nationale jeugdploeg­en en kwam vorig seizoen al één keer in actie voor het eerste elftal van Fenerbahçe.

Kyan Vaesen is opgeroepen voor de nationale ploeg onder 19. De 18-jarige aanvaller maakte deze zomer na een hattrick in de eerste oefenwedst­rijd de overstap naar de A-ploeg. De zoon van Nico Vaesen zal van 5 tot 12 augustus deelnemen aan een tornooi in Japan. Daar nemen de jonge Duivels het op tegen thuisland Japan, Colombia en Shizuaka Perfect.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium