Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schilderij­en, sportmanne­n en schlagers: méér dan dance alleen

De ‘Fino’-bende is dé familie van het festival: papa draait, mama tatoeëert en dochter doet beide

- Als er een Tomorrowla­nd-familie is, dan is het wel de Fino-bende. Papa Delafino is al jaar en dag deejay op het festival, mama Miss Fino zet tattoos en dochter Luna Fino draait een set en assisteert haar moeder. Vrijdag kwamen voor het eerst ook de jongst

Als er een Tomorrowla­nd-familie is, dan is het wel de Fino-bende. Papa Delafino is al jaar en dag deejay op het festival, mama Miss Fino zet tattoos en dochter Luna Fino draait een set en assisteert haar moeder. Vrijdag kwamen voor het eerst ook de jongste dochter en zelfs de grootmoede­r en groottante mee. “We horen de muziek graag.”

denk dat ze vanbinnen aan het flippen is.” Donna Van den Ende (17) leeft mee met haar zus Luna (20), die als eerste deejay op het podium Kara Savi speelt. “Misschien geniet ik er zelfs meer van dan zijzelf. Ik zou ook keiveel stress hebben als ik op Tomorrowla­nd zou spelen.” Zij is niet de enige die meeleeft met haar zus. Op de dansvloer waar Luna haar tribal house met stevige bas op loslaat, is er een heus familiefee­st aan de gang.

Papa Philip Van den Ende (48) is er ook bij. Hij is als deejay Delafino een gekende naam in de uitgaansen festivalwe­reld en ziet dat wat zijn dochter doet, goed is. Hij zal straks op hetzelfde podium draaien. Mama Peggy Verbist (45) danst mee en legt het een en ander vast op film. Zij is dan weer een tattoo artist op Tomorrowla­nd. Samen met Luna houdt ze in Wilrijk tattooshop Miss Fino open.

Ook oma is mee

Maar daar houdt het lang niet op. Naast het gezin zelf laten ook grootmoede­r Marleen Cappaert (65) en haar zus Maria (71) zich meeslepen door de muziek. “Ik hoor het heel graag”, zegt Marleen. “Omdat het de eerste keer is dat Luna naar Tomorrowla­nd kon, heb ik ook besloten mee te gaan. We blijven zo lang mogelijk vandaag.” De twee dames wonen in Boom. “Anders horen we het festival toch in onze tuin, nu doen we eens mee”, zegt Maria. Ondertusse­n beginnen de kleurrijke festivalga­ngers, best te omsen. schrijven als People of Tomorrow, toe te stromen op de Kara Savi stage. Eerst speelt Luna alleen, daarna speelt deejay Tach Cremer een half uur en daarna spelen ze in duo. “Luna doet de warmingup, al is dat relatief. Je moet er altijd volledig voor gaan op een festival. Door wat zij nu doet, zal ik straks een publiek hebben dat volledig in de vibe zit”, vertelt papa Philip. Hij kent zijn dochter goed als deejay, want ze draaien regelmatig samen als duo.

Familiaal dansgebeur­en

Het familiale dansgebeur­en blijft de kern van het feestje. Luna kan altijd even een blik in de menigte werpen en haar familie zien dan“Ik “Pas als andere mensen het ons zeggen, beseffen we hoe gek het is”, zegt jongste telg Donna. Zij zal geen deejay of tattoo artist worden, haar interesses liggen elders. “Maar ik ben trots dat we dit samen kunnen doen als familie.” Ondertusse­n geven Luna en Tach Cremer een dansende vloer over aan de volgende deejays.

Tattoos of Tomorrow

De tweede branche van de familiebus­iness, de tattoos, moesten even wachten voor het optreden van Luna. “Normaal moest ik mijn studio al openen”, zegt mama Peggy. “Maar ik zou het optreden van Luna voor geen geld willen missen.” Nu haast Peggy zich naar de tattooshop van Tomorrowla­nd waar ze met vier anderen aan de lopende band Tomorrowla­ndmotieven neerpent. Er wacht al

Donna Van den Ende Jongste zus (17)

‘‘Pas als andere mensen het ons zeggen, beseffen we hoe gek het is.’’

een meute festivalga­ngers. Peggy vindt dat Luna wel even pauze kan nemen van de werkzaamhe­den en zegt dat ze moet genieten na haar prestatie. Normaal doet ze de planning van de klanten van haar moeder, maar dat heeft iemand anders tijdelijk overgenome­n. “Maar mama?”, zegt ze licht aangedaan. “Ik wil dat doen!” Tattoos zijn duidelijk ook haar passie. Ook grootmoede­r Marleen heeft twee tattoos op haar vingers die Luna heeft gezet. Groottante Maria vindt het “fascineren­d fijn werk”. Zulke moderne senioren, die moeten wel deel uitmaken van dé Tomorrowla­ndfamilie.

 ?? FOTO KOEN BAUTERS ??
FOTO KOEN BAUTERS
 ?? FOTO'S GIL PLAQUET ?? Van links af: groottante Maria, grootmoede­r Marleen, Luna, mama Peggy, Donna en papa Philip. En een enthousias­te fan.
FOTO'S GIL PLAQUET Van links af: groottante Maria, grootmoede­r Marleen, Luna, mama Peggy, Donna en papa Philip. En een enthousias­te fan.
 ??  ??
 ??  ?? Mama Peggy aan het werk in de tattooshop van Tomorrowla­nd.
Mama Peggy aan het werk in de tattooshop van Tomorrowla­nd.
 ??  ?? Dj Luna Fino (rechts) en collega Tach Cremer.
Dj Luna Fino (rechts) en collega Tach Cremer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium