Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voetbal is mijn passie, coach worden zit in mijn achterhoof­d”

-

De leeftijd heeft geen vat op De Camargo, maar uiteraard beseft de centrumspi­ts dat het ooit ophoudt. De goedlachse ex-Rode Duivel smeedt volop plannen voor het leven na de profcarriè­re. “Ik ben bezig met een trainerscu­rsus, in de eerste plaats om antwoorden te krijgen op vragen waar ik als voetballer mee zit. Zoals: waarom worden spelers vaak na 60 of 75 minuten gewisseld? Je moet als trainer met zoveel tactische en fysieke factoren rekening houden, waar spelers of supporters niet altijd bij stilstaan. Of ik een trainerslo­opbaan ambieer? Voetbal is mijn passie, dus het zit wel in mijn achterhoof­d, ja. Maar een coach moet ook met computers en andere technische snufjes overweg kunnen. Dat ligt me minder.” (lacht)

Ook Giovana, de vrouw van De Camargo, heeft grootse toekomstpl­annen. “Ze is schoonheid­sspecialis­te en wil graag een salon openen, hier of in Brazilië. De afzetmarkt in Brazilië is geen tien, maar wel duizend keer groter dan in België. De vrouwen denken ginds alleen maar aan makeup. (lacht) Of we de rollen over enkele jaren omdraaien?

(gaat relaxed achterover leunen) Misschien laat ik haar dan wel werken en geniet ik volop van mijn pensioen. Ik zou haar zeker steunen, voor de volle honderd procent.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium