Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eco zijn, is letten op de details”

-

Loïc Amadò, alumnus toegepaste economisch­e wetenschap­pen aan UAntwerpen, en zijn echtgenote Valery Joanne Super, alumna rechten, startten recentelij­k een ecolodge in de Masai Mara in Kenia. En niet zomaar een ecolodge. Ze passen innovatie en technologi­e toe om van Emboo River de meest duurzame en milieuvrie­ndelijke lodge in de regio te maken.

Alles in Emboo River werkt op natuurlijk­e en hernieuwba­re bronnen. Zelfs de elektrisch­e safariwage­ns worden opgeladen door tachtig vierkante meter aan zonnepanel­en. Geen geluid of uitlaatgas­sen dus. Gasten kunnen genieten van natuurgelu­iden en savannegeu­ren. De lodge recycleert ook 100% van zijn afvalwater. Lagunes met lokale waterplant­en filteren het water dat daarna door een speciale installati­e gaat voor elektrolys­e. Het zwembad, ook gefilterd met planten, en de lagunes zijn nieuwe mini-ecosysteme­n die kikkers en insecten aantrekken.

Er zijn veel lodges in de Masai Mara, maar geen enkele is oprecht ecovriende­lijk. Op vakantie gaan in een uniek ecosysteem om daar van de rust en natuur te genieten, maar tegelijk bijdragen aan de vervuiling van de natuur vond het koppel absurd. Belangrijk­e nuance: back to nature wil niet zeggen back to basics. Emboo Rivers visie is om gasten te laten genieten van een luxueuze safari die ecovriende­lijk, duurzaam en gemeenscha­psgericht is.

Het succes van Emboo River op het vlak van innovatie ontgaat anderen niet. “Organisati­es uit de regio komen kijken hoe wij volledig ecologisch te werk gaan en plaatsen bestelling­en bij ons. Scholen komen op bezoek zodat kinderen kunnen leren over natuur en duurzaamhe­id.”

 ?? FOTO RR ?? In de ecolodge Emboo River in de Masai Mara in Kenia – van het UAntwerpen-alumnikopp­el Loïc en Valery – rijden alle jeeps op zonne-energie. Geen geluid of uitlaatgas­sen, dus.
FOTO RR In de ecolodge Emboo River in de Masai Mara in Kenia – van het UAntwerpen-alumnikopp­el Loïc en Valery – rijden alle jeeps op zonne-energie. Geen geluid of uitlaatgas­sen, dus.
 ?? FOTO'S RR ?? Loïc en Valery: “De planten voor het zwembad vonden we samen met leden uit de Masaigemee­nschap. Ze kennen hun omgeving zo goed en weten perfect welke planten betekenen dat er schoon water in de buurt is. Die hadden we nodig!”
FOTO'S RR Loïc en Valery: “De planten voor het zwembad vonden we samen met leden uit de Masaigemee­nschap. Ze kennen hun omgeving zo goed en weten perfect welke planten betekenen dat er schoon water in de buurt is. Die hadden we nodig!”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium