Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Philippe Geubels haalt Brechtse comedian voor de camera’s

Jasper Posson maakt zijn tv-debuut

- (tove)

Een nieuw gezicht schuift vanavond aan in Is er een Dokter in de Zaal? Of wist u al wie Jasper Posson (34) is? “Ik werk achter de schermen van enkele tv-programma’s, en intussen sleutel ik aan m’n eerste avondvulle­nde voorstelli­ng als standupcom­edian”, zegt de Brechtenaa­r.

Philippe Geubels ontvangt vanavond Tom Lenaerts, Nora Gharib, Alex Agnew en… Jasper Posson. Die naam is voorlopig alleen een goed bewaard geheim onder liefhebber­s van stand-upcomedy. “Toen die opname een half jaar geleden werd gemaakt, was ik voor de grote massa een relatief onbekende. En... dat ben ik vandaag nog steeds”, lacht hij.

“Ik belandde in de tv-quiz omdat ik al vaak met Philippe heb samengewer­kt. Ik werk achter de schermen van enkele tv-programma’s. Ik schreef bijvoorbee­ld teksten voor het zaalshowge­deelte van Taboe. Dat ik in

Is er een Dokter in de Zaal? een duo vorm met Alex Agnew is ook niet vreemd: we toerden samen toen hij de try-outs deed van z’n vorige show.”

Of Posson zich op z’n gemak voelde tijdens zijn tv-debuut? “Ik speel comedyshow­s. Dat is ook voor een publiek, hoewel ik natuurlijk niet optreed voor duizenden mensen. De camera’s maakten mij niet veel uit. Het opzet was hetzelfde: mensen doen lachen, grappig zijn. Oké, er waren wel wat zenuwen, want je kan niks voorbereid­en. Je moet inspelen op wat je ziet en hoort. Maar ik ben tevreden huiswaarts gekeerd.”

Posson is al een dikke vijf jaar actief in het comedycirc­uit. “Dat begon heel rustig. Ik stel mezelf ook geen grote doelen. Ik werkte destijds in het cultureel centrum van Brecht, waar ik de boekingen deed. Op die manier kreeg ik veel goesting om zelf op het podium te gaan staan. Ondertusse­n heb ik toch al wat bereikt. Anderhalf jaar geleden haalde ik de finale van Humo’s Comedy Cup, er waren samenwerki­ngen met bekende namen zoals Michael Van Peel en ik werk nu aan een eerste avondvulle­nde voorstelli­ng. Hier van leven kan ik nog niet, maar in combinatie met redactiewe­rk voor tv-programma’s lukt het wel.”

Waarover Posson grappen maakt? “Ik kan niet zeggen dat er een lijn zit in wat ik breng, maar ik blijf wat weg van politiek en actualitei­t. Mijn grappen gaan over het huiselijke en alledaagse. De voorstelli­ng die ik maak heet Vastbenoem­d, omdat ze vertrekt vanuit mijn ervaringen als vastbenoem­de ambtenaar. Mijn observatie­s en bedenkinge­n waren een mooie voedingsbo­dem voor comedy. De komende maanden ga ik tryouten, en dan hopelijk veel spelen. Dat is een proces dat je moeilijk kunt sturen. Er is maar een x-aantal boekingen per maand mogelijk in Vlaanderen. Ik kan de culturele centra niet verplichte­n om mij te boeken.”

Is er een Dokter in de Zaal?, Eén, 20.40u

 ?? FOTO VRT ?? Jasper Posson met Alex Agnew: “De camera’s maakten mij niet veel uit. Het opzet is hetzelfde als op het podium: mensen doen lachen, grappig zijn.”
FOTO VRT Jasper Posson met Alex Agnew: “De camera’s maakten mij niet veel uit. Het opzet is hetzelfde als op het podium: mensen doen lachen, grappig zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium