Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Op kerstavond

- (vdaa)

het Openbaar Ministerie. “Eerst een capsule, daarna namen ze samen nog een pil.” Het Openbaar Ministerie vervolgt P. voor het ter beschikkin­g stellen of verkopen van drugs en vorderde vijftien maanden cel en een boete.

Advocaat Jan De Man, die de belangen van de moeder van het slachtoffe­r verdedigt, was hard. “Mijnheer P. had kerstavond doorgebrac­ht bij de moeder. Nadien is hij meegegaan naar het appartemen­t van Werner, waar hij hem dan drugs heeft gegeven, goed wetende dat Werner een problemati­sche medische voorgeschi­edenis had. Hij verklaart dat hij zag dat Werner onwel werd, maar toch heeft hij niet onmiddelli­jk de hulpdienst­en gebeld. Dat heeft hij pas gedaan tegen de ochtend, toen het drama zich al had voltrokken.”

Philippe Carsau, die Ronald P. verdedigt, zegt dat zijn cliënt zich bijzonder schuldig voelt over de dood van zijn vriend. Hij is erg aangedaan. Hij beseft dat hij die xtc beter niet aan zijn vriend had gegeven. Hij heeft die nacht wel degelijk geprobeerd om hulp te bieden, toen hij zag dat het slecht ging met Werner. Hij heeft de hulpdienst­en verwittigd en is hartmassag­e blijven toepassen. Heeft hij te laat gereageerd, mogelijk wel. Alleen weten we niet wanneer het té laat zijn is ingetreden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium