Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met dat nieuwe project vond ik het tijd voor een comeback”

Chiara Arabia Cortes keert na een sabbatjaar terug naar Antwerp Giants

-

De vrouwenplo­eg van Antwerp Giants krijgt stilaan maar zeker vorm. Chiara Arabia Cortes keert na een jaar terug. Zij is de vijfde speelster voor coach Juan Navarro Tellez, die met de Sinjoren in eerste landelijke zal uitkomen.

Chiara Arabia Cortes nam in 2019 afscheid van Antwerp Giants. “Ik speelde toen voor de tweede ploeg. Om privéreden­en laste ik een sabbatjaar in. Nu Telenet Giants Antwerp besliste om te stoppen met een vrouwenplo­eg in eerste klasse en aan een nieuw project wil beginnen, vond ik de tijd rijp om een comeback te maken. Het begon ook wat te kriebelen

zegt de ondertusse­n 32-jarige shooting guard.

Chiara Arabia Cortes startte haar carrière bij Red Vic Wilrijk en was ook nog bij Brasschaat actief. “Er spelen bij Giants veel meisjes bij de jeugd. Dat het bestuur met de eerste ploeg bewust een stapje terugzette, is verstandig. Laat ons met een nieuw project proberen om in de

(lacht)”, onmiddelli­jke toekomst en op een gezonde manier wel de stap naar eerste klasse te zetten. Daarom mag je van ons ook niet verwachten dat we in ons eerste seizoen in eerste landelijke voor de promotie gaan meestrijde­n. Dit zal bijna een volledige nieuwe groep zijn. Dan heb je toch een lange inloopperi­ode nodig om automatism­en te creëren”, weet Chiara Arabia Cortes.

Na Marina Peinado heeft Antwerp Giants met Judit Valls een tweede Spaanse versterkin­g beet. De 1m86 grote center speelde in Amerika bij Bridgeport (NCAA) en zal in Antwerpen ook basketbal en studie aan de universite­it combineren. Met verder Paulien De Laet, Cato De Baere en Celeste Claes zijn er nu zes speelsters. Eerstdaags presenteer­t de club nog de rest van de selectie. Daarbij waarschijn­lijk ook Tahnee Arabia Cortes (27), de zus van Chiara, die ook al verschille­nde jaren bij Giants speelt. “Opnieuw met mijn jongere zus samenspele­n, zou mooi zijn”, besluit Chiara Arabia Cortes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium