Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze zeven landstitel­s staan uiteraard centraal”

Beerschot opent clubmuseum in Olympisch Stadion

-

Antwerpen krijgt er binnenkort een museum bij. Beerschot gaat samen met hoofdspons­or DCA het rijke verleden van de club tentoonste­llen. Het nieuwe museum komt in het Olympisch Stadion.

Er komt zowel een vaste collectie als tijdelijke tentoonste­llingen. De club gaat investeren in de aankoop van waardevoll­e stukken maar rekent tegelijker­tijd op de supporters om stukken aan het museum te schenken of in bruikleen te geven. “Beerschot heeft behoefte aan een museum. Het verleden bepaalt dikwijls de toekomst. Het verleden, heden en toekomst combineren, is de kracht van een traditiecl­ub. En dat is wat Beerschot is”, zegt de ondervoorz­itter van de club, Walter Damen.

Hij is de voorzitter van het op te richten museum en wordt als coordinato­r onder meer bijgestaan door Danny Geerts. Hij is behalve schrijver ook een notoir kenner en verzamelaa­r van alles wat met Beerschot te maken heeft. Ook supporters Frank De Lee en Tom

Schelkens, die zelf een uitgebreid­e verzamelin­g hebben, zitten in het comité van het museum.

Rijke geschieden­is

“Een club als Beerschot moet met een museum zijn schitteren­d palmares en zijn rijke geschieden­is voor altijd koesteren en fier blijven uitdragen. Dat zijn we aan onszelf verplicht”, zegt Danny Geerts. “Uiteraard zullen onze zeven landstitel­s en drie bekeroverw­inningen centraal staan in het museum. Maar verder zijn er nog een hele hoop andere zaken die aandacht verdienen.”

Zo mogen de liefhebber­s zich onder meer aan een tentoonste­lling rond Rik Coppens verwachten. “Er zijn nog een boel andere spelers en gebeurteni­ssen waar we aandacht aan kunnen geven. De reis van Beerschot naar Congo in 1953 bijvoorbee­ld.”

www.beerschot.be

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Beerschot begint in het Olympisch Stadion met een museum over de club. Dat ook de legendaris­che Rik Coppens daarin een rol gaat spelen, staat buiten kijf.
(foto)
FOTO PHOTO NEWS Beerschot begint in het Olympisch Stadion met een museum over de club. Dat ook de legendaris­che Rik Coppens daarin een rol gaat spelen, staat buiten kijf. (foto)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium