Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Creatief met plexiglas

- (fh)

Hoe kun je het publiek verrassen wanneer volgende dinsdag de museumdeur­en weer opengaan? En waarom zijn die plexiglasw­anden die het balieperso­neel tegen corona moeten beschermen zo doods? Beide vragen loste het Museum van Hedendaags­e Kunst Antwerpen (M HKA) in één klap op door Anne-Mie Van Kerckhoven (68) te vragen om een kunstwerk op plexiglas te ontwerpen.

In amper twintig dagen tijd slaagde ze erin om een drieledige beschermwa­nd voor het M HKA te creëren. Een huzarenstu­kje. Ze liet zich inspireren door de ideale vormen van cirkels en vierkanten en door haar belangstel­ling voor orbs of lichtbolle­n. Bezoekers die vanaf dinsdag naar het M HKA komen, worden verwelkomd door drie hoopvolle energiebol­len die boven de balie zweven. Het kunstwerk is corona-bestendig en zal blijvend deel uitmaken van de museumcoll­ectie.

 ?? FOTO'S JAN VAN DER PERRE ?? Drie energiebol­len verwelkome­n vanaf dinsdag de bezoekers van het Museum van Hedendaags­e Kunst Antwerpen.
FOTO'S JAN VAN DER PERRE Drie energiebol­len verwelkome­n vanaf dinsdag de bezoekers van het Museum van Hedendaags­e Kunst Antwerpen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium