Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wie volgt Gwendolyn Rutten op als partijvoor­zitter?

Liberale leden kiezen vanaf maandag tussen Egbert Lachaert, Bart Tommelein, Els Ampe en Stefaan Nuytten

-

Vanaf maandag kiezen de leden van Open Vld een nieuwe partijvoor­zitter. De verwachtin­g is dat het een nek-aan-nekrace wordt tussen Egbert Lachaert en Bart Tommelein. Maar ook outsiders Els Ampe en Stefaan Nuytten laten zich niet onbetuigd.

“Ik heb een nieuwe naam voor de partij in mijn hoofd, maar die houd ik nog even voor mij.” Dat zei kandidaat-voorzitter Egbert Lachaert op het debat, zonder publiek en uitgezonde­n via Facebook, tussen de vier kandidaten gisterenav­ond. “Een nieuwe partijnaam zou het sluitstuk van een vernieuwin­gsoperatie kunnen zijn”, aldus Lachaert.

Dat de partij toe is aan vernieuwin­g, daarover waren de vier kandidaten het eens. Bart Tommelein had het over de nood aan betere interne en externe communicat­ie. Bij Lachaert ging het dan weer over een scherpere profilerin­g op de sociaal-economisch­e kernthema’s.

Els Ampe verdedigde haar scherpe campagne met de vrijheid van meningsuit­ing, die volgens haar in een liberale partij heilig is. Stefaan Nuytten nam het op voor ‘de basis’, die volgens hem genegeerd wordt.

 ?? FOTO BART DEWAELE ?? Tommelein, Ampe, Lachaert of Nuytten: wie van de vier?
FOTO BART DEWAELE Tommelein, Ampe, Lachaert of Nuytten: wie van de vier?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium