Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Egoïsme en eigenbelan­g overheerse­n”

-

Algemeen directeur Wim Van Hove van Westerlo zucht diep. “Op deze vergaderin­g is opnieuw gebleken dat het egoïsme en het eigenbelan­g van de clubs overheerse­n. Aan het competitie­format in 1B verandert er eigenlijk niets. Een bijzonder spijtige zaak. Dat drie clubs uit 1B geen licentie kregen, is het beste bewijs dat 1B niet deugt. Maar een oplossing zoeken? Nee hoor. Het moet nog erger (cynisch).”

“Ik vind het bijzonder erg voor Waasland-Beveren. Welcome to hell. Al vrees ik dat die club in het verleden zelf dit vagevuur mee gecreëerd heeft. Alle clubs waren het eens dat voor deze uitzonderl­ijke coronasitu­atie geen reglementa­ire oplossing bestond. Maar alle clubs verdedigde­n hun grote gelijk. In plaats van een betere toekomst voor alle profclubs uit te werken. Denk je dat er nagedacht is over de economisch­e leefbaarhe­id van de drie clubs die overkomen uit de eerste amateurkla­sse?”, kan Van Hove zijn ongenoegen niet verbergen. “Nu moeten we hopen dat OH Leuven en Beerschot de tweede finaleweds­trijd niet rond krijgen. Dan stijgt Westerlo toch. Een bizarre situatie. En laat mij duidelijk zijn: we laten ook de zaak-Moeskroen niet los. Vroeg of laat komt de waarheid naar boven. Eventueel ook in de zaak-Propere Handen.”

In 1B is er volgend seizoen geen promotiefi­nale zoals de jongste jaren. “Periodetit­els zijn er niet meer te verdienen. Aan het einde van de reguliere competitie stijgt de kampioen. Een terechte beslissing. Voor Westerlo is het jammer dat Lierse niet in eerste klasse B terechtkom­t. We lopen een mooie derby mis. We gaan intern en juridisch bekijken of we uiteindeli­jk deze beslissing aanvaarden. Maar verwacht van ons niet dat we daarmee te koop lopen. Ik betreur dat er met onze eerste plaats na 28 speeldagen dit seizoen geen rekening is gehouden. Dat vat onze ontgoochel­ing samen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium