Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ouders kunnen vriendjes niet vervangen”

Blij weerzien met klasgenoot­jes in Blik

-

Basisschoo­l Blik opende in september van vorig jaar voor het eerst haar deuren. Naast de kleuterafd­eling is er voorlopig enkel een eerste en tweede leerjaar. Voor het jonge volkje was het even aanpassen bij de heropening, maar vooral een blij weerzien.

Basisschoo­l Blik is een school die nog moet groeien. Elk schooljaar komt er een leerjaar bij, zodat de pioniers van nu en hun opvolgers er uiteindeli­jk het volledig lager onderwijs kunnen volgen.

Na de eerste schooldag sinds de sluiting komen Nick Cole en Joke Stappers hun kinderen Suzan en Jerom van school afhalen. “Onze kinderen waren blij dat ze weer naar school mochten”, zegt Nick. “Ze misten het contact met hun vriendjes.”

Maar het was wel even aanpassen. “We hebben nog niet binnen in de school kunnen kijken, maar zijn er vrij gerust in dat alle nodige maatregele­n genomen werden. Angst dat onze kinderen ziek zullen worden, hebben we niet. We hopen wel dat het virus onder controle blijft en dat ze de rest van het schooljaar kunnen blijven komen.”

Joke, die zelf in het onderwijs werkt, beseft dat de maatregele­n nog wel even zullen aanhouden. “Hopelijk wordt er snel een vaccin gevonden, anders wordt het misschien nooit meer zoals vroeger. We zien wel, voor de kinderen komt het normale leven toch al opnieuw op gang. Ze hebben weer contact met de vriendjes. Dat is goed, want ouders kunnen veel, maar de vriendjes vervangen zullen we nooit kunnen.”

Puzzelen

Directeur Geert Heymans hoopt dat het ergste nu achter de rug is. “We hebben het geluk dat we genoeg plaats hebben om de social distancing te garanderen. Anderzijds werken we met een klein team. Als iemand uitvalt, moeten we weer puzzelen.”

Juf Annick was opgelucht dat het leven stilaan zijn gewone gang kan gaan. “Alles is tot nu toe prima verlopen. We hebben de kinderen hun verhaal laten vertellen en ze hebben een tekening gemaakt over hoe ze zelf het virus zien. Vermits we plaats genoeg hebben, kon dat in de frisse buitenluch­t.”

 ?? FOTO MADS ?? Er is plaats genoeg in de school om les in openlucht te geven.
FOTO MADS Er is plaats genoeg in de school om les in openlucht te geven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium