Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beurstips

-

Kopen

Chemiegroe­p SOLVAY blijft van KBC Securities voorzichti­g koopwaardi­g, ondanks mindere resultaten. De materialen­groep, nu met aandelen aan 69,80 euro, ziet minder vraag naar haar lichtgewic­htproducte­n uit de Composite Materials-afdeling. Die levert onder meer aan Airbus en Boeing. Het bedrijf sluit twee vestiginge­n in Manchester en Oklahoma. De activiteit­en worden in andere vestiginge­n ondergebra­cht. Dat heeft een impact op het personeel. Er zouden 570 werknemers minder overblijve­n, een verminderi­ng met een vijfde. De twee getroffen fabrieken behoren tot Cytec, dat in 2015 door Solvay werd overgenome­n. De maatregele­n zouden op jaarbasis 60 miljoen euro moeten opleveren. KBC houdt haar koersdoel voor Solvay op 100 euro.

Bank en verzekeraa­r KBC geeft een voorzichti­g vooruitzic­ht af, stelt ING vast. De verlaging van de outlook voor de netto rentebaten trekt de meeste aandacht, terwijl de positieve berichtgev­ing over de kosten hierdoor ondersneeu­wt. Het nettoverli­es in het eerste kwartaal lag op 5 miljoen euro, terwijl 3 miljoen was verwacht. Wel deed KBC het beter dan verwacht op het vlak van de netto rentebaten en niet-leven verzekerin­gen. Daarentege­n vielen de risicokost­en juist tegen. ING handhaaft het advies om het aandeel te kopen. Het koersdoel bedraagt 67 euro, voor een aandeel dat nu iets meer dan 40 euro genoteerd staat.

Houden

AGFA-GEVAERT heeft enkele dagen geleden een belangrijk stuk van de ondernemin­g – delen van Healthcare

IT – verkocht. Volgens Test-Aankoop

Invest kan het Mortselse beeldvormi­ngsbedrijf die 975 miljoen euro goed gebruiken in deze crisistijd, ook voor investerin­gen. Maar de analisten benadrukke­n dat in het eerste kwartaal de omzet met 5% is gedaald. De takken radiologie en IT voor de medische sector boden goed weerstand, maar de afdelingen inkjet en offset (52% van de omzet) leden al onder de coronacris­is. En al boekte Agfa in het eerste kwartaal een winst per aandeel van 0,006 euro – iets beter dan voorzien dankzij het kostenbehe­er – toch werd het begin maart duidelijk dat het resultaat voor 2020 onder de crisis zou lijden en in het rood duiken. Agfa draagt ook nog steeds een gat van 1 miljard euro voor het pensioenpl­an met zich mee. Kopen noch verkopen, zegt Test-Aankoop over het aandeel van 3,60 euro.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium