Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zo wordt het huidige seizoen afgesloten

-

Jupiler Pro League

Doordat de leden van de Pro League de stand van het seizoen 2019-2020 na 29 speeldagen als eindstand erkend hebben, is leider Club Brugge kampioen. Blauwzwart mag ook naar de groepsfase van de Champions League, nummer twee AA Gent komt in de voorrondes uit.

Op basis van de competitie­stand zou Charleroi naar de groepsfase van de Europa League en Antwerp naar de derde voorrondes mogen, maar beide clubs kunnen nog van ticket wisselen indien Antwerp de beker wint. Dan moet de bekerfinal­e wel nog kunnen plaatsvind­en. Nummer vijf Standard gaat naar de tweede voorrondes van de Europa League.

Rode lantaarn Waasland-Beveren degradeert naar 1B.

Europese tickets

Groepsfase Champions League: Club Brugge Derde voorronde Champions League: AA Gent Groepsfase Europa League: Charleroi of Antwerp Derde voorronde Europa League: Antwerp of

Charleroi

Tweede voorronde Europa League: Standard

Proximus League

Als Beerschot en OH Leuven de terugmatch van de promotiefi­nale nog kunnen afwerken voor de start van het nieuwe seizoen, gaat de winnaar naar 1A. Als dat niet meer lukt, promoveert Westerlo, dat de meeste punten behaalde in de reguliere competitie.

Lokeren, Roeselare en Virton kregen geen proflicent­ie meer. Zij verdwijnen uit 1B. Een sportieve degradant is er niet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium