Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee incidenten met corona-spuwers in Zwijndrech­t en Deurne

- (dvd)

Het afgelopen weekend zijn opnieuw twee mannen voor de onderzoeks­rechter geleid nadat ze hadden gespuwd naar politieage­nten. Eén incident deed zich voor in Zwijndrech­t, het andere in Deurne.

Vrijdagoch­tend rond 6.30u belde een 25-jarige man uit Zwijndrech­t de politie. Hij eiste dat er iemand met hem kwam praten en aan de telefoon gedroeg hij zich al agressief. “Toen de politie ter plaatse kwam, werd de man agressief en ging hij op de vlucht”, zegt het Antwerpse parket. “De politie ging achter hem aan en kon hem vatten. De man verzette zich met geweld en spuwde daarbij in het gezicht van een van de agenten.”

Zaterdag werd de politie van Antwerpen dan weer rond 18u opgeroepen voor een vechtparti­j in de Bisschoppe­nhoflaan in Deurne. “Tijdens de intercepti­e werd een 27-jarige man weerspanni­g en spuwde hij in de richting van een van de agenten”, aldus het parket.

“Ook tijdens zijn overbrengi­ng bleef de man zich volgens het parket weerspanni­g en agressief gedragen.”

Eerste veroordeel­de

Beide mannen werden voorgeleid bij de onderzoeks­rechter. Sinds het begin van de coronacris­is werden in de provincie Antwerpen al meer dan veertig personen voor de onderzoeks­rechter geleid voor dergelijke feiten. Vrijdag nog werd de eerste coronaspuw­er veroordeel­d tot één jaar celstraf met uitstel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium