Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bushalte aan Amandina wordt uitgebreid met fietsensta­lling

- (vw)

Het gemeentebe­stuur bouwt de bushalte aan WZC Amandina aan de Bredabaan om tot een comfortabe­le plek voor fietsers en busgebruik­ers.

Aannemer Willemen legt in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een middeneila­nd aan ter hoogte van het woonzorgce­ntrum en Sociaal Huis. Voetganger­s en fietsers kunnen er de Bredabaan veilig oversteken in twee tijden. Ook de bestaande bushavens worden heraangele­gd, volgens de gangbare normen van veiligheid, toegankeli­jkheid en comfort. Zo is er een moderne fietsensta­lling geplaatst. De maximaal toegelaten snelheid wordt vanaf Bredabaan nr. 726 richting Gooreind teruggebra­cht van 70 naar 50 km/u. Het gemeentebe­stuur vroeg aan AWV om aan de bushalte Martendijk

een oversteekp­laats te maken. AWV gaat daar niet op in omwille van een vlotte verkeersdo­orstroming. Het gemeentebe­stuur hoopt ook dat omwille van de verkeersve­iligheid de bushalte Martendijk definitief zal worden geschrapt. Daarom wordt de fietsensta­lling aan Amandina voldoende ruim gemaakt. Het verkeer vanuit Wuustwezel rijdt nu links voorbij de werken.

 ?? FOTO VW ?? Meer comfort voor busreizige­rs aan Amandina.
FOTO VW Meer comfort voor busreizige­rs aan Amandina.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium