Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Fietsen is hip, dat zien we aan de verkoop”

Fietsen Jacobs neemt nieuwe showroom in gebruik

- (mads)

Twee jaar geleden opende fietsenwin­kel Jacobs de deuren aan de Mortselses­teenweg. Al snel bleek het initiatief een schot in de roos, waardoor een uitbreidin­g zich opdrong.

Het leek alsof de duivel ermee gemoeid was. Uitgereken­d op de dag dat Jorg Vos zijn nieuwe showroom aan het publiek wou voorstelle­n, ging het hele land in lockdown. “Die uitbreidin­g was echt nodig”, vertelt Jorg. “We hebben de volledige bovenverdi­eping omgebouwd tot showroom. Zo hebben we een grotere stock in huis en kunnen we een snelle leveringst­ermijn garanderen. Al hebben we geen glazen bol en kunnen we ook niet alles altijd in voorraad hebben.”

Door de coronacris­is ontdekten heel wat mensen opnieuw het voordeel van fietsen. “Fietsen is hip en dat merken we duidelijk aan de verkoop. Het gros daarvan situeert zich in het elektrisch­e gamma. Van elektrisch­e fietsen over bakfietsen tot scooters, we hebben het allemaal in huis. Reken het aandeel momenteel maar op tachtig procent en dat neemt zelfs nog toe.

Het gamma breidt uit en dat heeft zijn gevolgen. “Er komen geregeld nieuwe en betere modellen op de markt, waardoor we ons constant moeten bijscholen. Net zoals mijn medewerker­s volg ik toch twee à drie keer per jaar een bijscholin­g bij de fabrikante­n. Vooral de elektrisch­e bakfietsen en scooters zitten in de lift en die vergen toch wel wat bijkomende vakkennis.”

Leasefiets­en

Ook het aandeel leasefiets­en neemt alsmaar toe. “Het gaat dikwijls om bedrijven die hun werkgevers een fiets aanbieden. Maar ook voor particulie­ren hebben we interessan­te formules. Aan een speedpedel­ec hangt al snel een stevig prijskaart­je en dan is leasing een mogelijk alternatie­f. Bovendien is de klant er dan zeker van dat zijn fiets altijd in topconditi­e is. Dat is iets waar we altijd zullen naar streven.”

 ?? FOTO MARC DE SWERT ?? Jorg Vos en mecanicien­s Wim en Ward in de nieuwe showroom.
FOTO MARC DE SWERT Jorg Vos en mecanicien­s Wim en Ward in de nieuwe showroom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium